Tai – fantastiškas pyragas iš minkštos, lengvos tešlos su kvapniomis braškėmis.
Šis pyragas tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Jums reikės:
- 2 ir 1/4 stiklinės kvietinių miltų (420 g)
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus (220 g)
- žiupsnelio druskos
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 100 ml augalinio aliejaus
- 1 stiklinės pieno (300 ml)
- 1 stiklinės braškių (200 g)
Kaip gaminti?
Suberkite miltus į gilų dubenį.
Suberkite kepimo miltelius.
Pabarstykite cukrumi ir trupučiu druskos.
Įberkite vanilinio cukraus.
Į masę įmuškite kiaušinius ir įpilkite aliejaus.
Įpilkite dalį pieno.
Sumaišykite mentele.
Palaipsniui supilkite pieną ir išmaišykite.
Braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Į tešlą suberkite braškes ir gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.
Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyragas iškepęs.
Paruoštą pyragą išimkite iš kepimo formos.
Viršų pabarstykite cukraus pudra.
Galite patiekti.
Skanaus!
Video pamokėlė: