Vištieną galima paruošti labai įvairiais būdais. Vis dėlto, ne visada vištiena būna tokia sultinga ir tiesiog tirpstanti burnoje. Būtinai išbandykite šį fantastiško marinato receptą. Vištiena bus minkšta ir lengvai paruošiama. Be to, tai yra viena sveikiausių mėsos rūšių, kokią tik galima rasti parduotuvėje.
Vištienoje gausu maistinių medžiagų, kurios yra labai svarbios racionaliai ir sveikai mitybai.
Vištienos šlaunelės yra gana pigus produktas, kurį gana lengva paruošti.
Marinatas vaidina pagrindinį vaidmenį, nes jis suminkština mėsą ir paverčia ją dar aromatingesne.
Prie šio mišinio puikiai tiks pasukos!
Jame marinuotos vištienos šlaunelės bus tobulai sultingos ir tiesiog tirps burnoje.
Jums reikės:
- 6 vištienos šlaunelių
- 2 stiklinių pasukų
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- Kelių česnako skiltelių
- Maltų juodųjų pipirų
- Maltų čili pipirų
- Saldžiosios paprikos miltelių
- Druskos
Kaip gaminti?
Mėsą kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite. Pasukas supilkite į didesnį dubenį.
Suberkite pipirus ir išspauskite česnaką.
Viską gerai išmaišykite.
Vištienos šlauneles kruopščiai įtrinkite paruoštu marinatu.
Taip pat galite įdėti šlauneles į sandarų plastikinį maišelį su marinatu ir gerai suplakti, kad marinatas gerai padengtų mėsą.
Paruoštą mėsą dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia – nakčiai.
Išimkite iš šaldytuvo ir palikite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad sušiltų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Vištienos šlauneles aptepkite trupučiu aliejaus ir sudėkite į kepimo indą.
Įdėkite kepimo indą į orkaitę.
Kepkite maždaug 45-60 min.
Kepdami kelis kartus apipilkite marinatu.
Taip paruoštos šlaunelės puikiai dera su keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir agurkų salotomis.
Galite patiekti.
Skanaus!