Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Silkė su keptais burokėliais: pirmoji dings nuo stalo

Silkė yra tradicinis patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šventinius stalus. Tačiau kodėl nepabandžius kažko naujo ir netikėto?

Silkė su burokėliais jau kelis metus pirmoji dingsta nuo stalo. Patinka net patiems mažiesiems, vaikai noriai valgo silkę, jiems patinka rausva jos spalva.

Silkė su burokėliais ir jogurtu

Ši silkė su keptais burokėliais ir gaiviu jogurto padažu nustebins tiek jus, tiek jūsų svečius.

Patiekalas ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, o jo ingredientai puikiai dera tarpusavyje, sukurdami ypatingą skonį, taip pat šis receptas nėra riebus, pavalgę jausitės lengvai.

Silkė su burokėliais ir jogurtu

Ingredientai:

  • 4 silkės filės (geriausia švelniai sūrintos);
  • 2 vidutinio dydžio burokėliai;
  • 1 raudonas svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 150 g natūralus graikiškas jogurtas;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių;
  • ½ šaukštelio medaus;
  • Sauja graikinių riešutų;
  • Druska ir pipirai pagal skonį;
  • Alyvuogių aliejus.

Paruošimas:

1. Kepti burokėliai:

  1. Gerai nuplaukite burokėlius, suvyniokite juos į foliją ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, apie 40–50 minučių, kol jie taps minkšti.
  2. Iškepusius burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis arba kubeliais.

2. Jogurto padažas:

  1. Smulkiai sukapokite česnaką.
  2. Sumaišykite graikišką jogurtą, citrinos sultis, medų, smulkintą česnaką, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  3. Jei padažas atrodo per tirštas, galite pridėti šlakelį vandens arba alyvuogių aliejaus.

3. Svogūnai ir riešutai:

  1. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Graikinius riešutus lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje, kad išryškėtų aromatas.

4. Silkės paruošimas:

  1. Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.

5. Patiekalas:

  1. Lėkštėje gražiai išdėliokite silkės gabalėlius, keptus burokėlius ir raudonojo svogūnų griežinėlius.
  2. Ant viršaus apšlakstykite jogurto padažu.
  3. Pabarstykite graikiniais riešutais ir, jei norite, šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais ar petražolėmis.

Patiekite:

Patiekalą galima tiekti kaip pagrindinį šaltą patiekalą ar kaip dalį šventinio stalo. Silkė su keptais burokėliais ir jogurto padažu puikiai dera su šviežia duona ar skrudintomis bulvėmis.

Silkė su burokėliais yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas šventiniam stalui ar kasdienai! Išbandykite vieną kartą ir negalėsite pamiršti šio recepto.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://klopotenko.com

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio astronominis susidūrimas (sausio 9 d.): Ar Avinas ir Ožiaragis gali pakilti aukščiau savo kosminių išbandymų ir atrasti gilią harmoniją?

🔮 Atraskite savo zodiako ženklo paslaptis! Braukite, kad sužinotumėte, ką kosmosas jums šiandien paruošė. 🌌✨ Šiais metais jūsų romantiška kelionė gali būti kiek įtempta,...

10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę

Paprastas ir išbandytas būdas per savaitę numesti nuo vieno kilogramo be skausmo ir ilgam laikui. 10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę Dietos dažnai suteikia...
---