Šventinio stalo klasika, kuprės ir ryžių salotos, yra paprastas, greitas ir ekonomiškas pasirinkimas, kuris dėl puikios skonio dermės tinka tiek iškilmingoms progoms, tiek kasdieniai vakarienei. Šie ingredientai, nors ir paprasti, sukuria ypatingą skonį, kuris sužavės svečius ir šeimos narius. Salotos ne tik greitai paruošiamos, bet ir yra gana maistingos.
Ingredientai:
- ilgagrūdžiai ryžiai – 1 puodelis;
- kuprė savo sultyse – 1 skardinė;
- svogūnas – 1 vnt.;
- majonezas – pagal skonį;
- druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite. Svogūną supjaustykite kubeliais, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti apie 5 minutes, tada vandenį nupilkite. Kuprę gerai išmaišykite skardinėje, tada viską perkelkite į dubenį.
Sumaišykite visus ingredientus. Įberkite druskos. Salotas pagardinkite majonezu ir palaikykite porą valandų šaldytuve.
Papildomos idėjos
- Įberkite smulkintų agurkų, konservuotų žirnelių ar saldžiosios paprikos kubelių – tai suteiks papildomo traškumo ir spalvų.
- Be druskos, pabandykite pridėti maltų juodųjų pipirų ar citrinos sulčių lašelių, kurie suteiks salotoms subtilaus gaivumo.
- Kapotos šviežios petražolės, krapai ar svogūnų laiškai ne tik papuoš salotas, bet ir pagyvins jų skonį.
- Norint lengvesnio varianto galima majonezą sumaišyti su natūraliu jogurtu
Nuotraukos asociatyvinės @Canva.