Kiekvieną rytą su vaikais pusryčiams valgome ką nors lengvo: avižinę košę, lengvus blynelius arba kiaušinienę. Bet mano vyrui neužtenka tokių užkandžių. Jis skundžiasi, kad po valandos jau ieško ko nors užkąsti. Specialiai jam paruošiau specialius pusryčius. Į juos įeina keptos bulvės su dešra ir kiaušiniais. Tačiau viską patiekti atskirai būtų pernelyg paprasta. Todėl pagaminau specialią kiaušinienę.
Patiekalą galima apibūdinti kaip paprastą ir gana pigų. Pirmiausia kartu su dešros griežinėliais apkepkite bulvių griežinėlius. Vienu metu gaminu net keturiems žmonėms. Jei po pusryčių jų lieka, tinka pietums ar vakarienei. Po tokio gausaus rytinio užkandžio mano vyras ilgam pamiršta apie maistą. Tai patogu, kai darbe reikia daug dirbti ir nėra laiko pertraukai. Ir štai pats receptas!
Sočios keptos bulvės su dešra
Bulves mieliau kepu grilinėje keptuvėje. Tačiau tai daugiau pramanas, todėl naudokite bet kokią jums patinkančią keptuvę. Svarbiausia, kad ji nedegtų ir būtų didelė. Jei bulves kepsite svieste, jų skonis bus daug geresnis. Nebūkite godūs ir nepagailėkite sviesto, nes juo sunku būtų sugadinti kiaušinienę. Stenkitės naudoti dideles bulves, taip bus daug greičiau.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas 100 g
- Bulvės 2-3 vnt.
- Saliamis 100-150 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Paruošimo eiga:
Bulves nulupkite ir supjaustykite 3-5 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir vienu sluoksniu išdėliokite bulvių griežinėlius.
Kai bulvės apkeps iš vienos pusės, apverskite jas į kitą pusę ir baikite kepti. Tada sudėkite dešros griežinėlius (tiek pat, kiek ir bulvių) ir taip pat greitai apkepkite.
Ant bulvių riekelių uždėjus dešros, tarp bulvių griežinėlių įmuškite kiaušinius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies, kol kiaušiniai suminkštės. Pasirinkite tinkamą kepimo lygį ir laiką. Patiekite patiekalą dar karštą.
Pabaigoje kiaušinienę ir bulves galite apibarstyti tarkuotu sūriu arba šviežiomis žolelėmis. Žinoma, tokie pusryčiai būtų per daug sunkūs kiekvieną rytą. Tačiau kartais galite sau tai leisti. Ypač jei jūsų laukia įtempta diena. Keletas papildomų kalorijų rezerve jums pravers!