Nuostabūs bulvių pyragaičiai, kurių autorė – ponia Mária Palečková, tikrai nepaliks abejingų. Kepiniai yra purūs, minkšti ir labai skanūs.
Maniau, kad kilogramo miltų šių kepinių ruošimui bus tikrai per daug, tačiau smarkiai klydau: šių pyragaičių iki vakaro nebeliko.
Tikrai rekomenduoju išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
- 1 kg kvietinių miltų
- 4 arb. š. druskos
- 1 kiaušinio + 1 trynio
- 200 ml aliejaus
- 42 g šviežių mielių
- 1 arb. š. cukraus
- 500 ml pieno
- 250 g sviesto
- 5 didelių su lupenomis išvirtų bulvių
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite mieles.
Mieles sutrinkite drungname piene ir suberkite cukrų. Palikite pastovėti.
Persijokite miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, įpilkite aliejaus. Galiausiai supilkite pieną su mielėmis.
Minkykite tešlą, palaipsniui pilkite likusį pieną (pieno pilkite pagal poreikį, gali prireikti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo tešlos konsistencijos).
Paruoškite vientisą tešlą, kurią uždenkite ir palikite kilti.
Iškočiokite tešlą ir ant jos sutarkuokite bulves bei sviestą.
Sulenkite tešlą iš šonų link centro ir palikite 15-20 minučių pastovėti.
Šią procedūrą kartokite 3 kartus, iškočiokite ir išpjaukite apskritimus.
Sluoksniuotą tešlą aptepkite kiaušiniu ir leiskite šiek tiek pakilti ant kepimo skardos.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
Štai ir viskas.
Skanaus!