Paprikas auginu kasmet, bet šviežių paprikų mano šeimos nariai nelabai mėgsta. Būtent todėl iš jų gaminu tiesiog neprilygstamo skonio užtepėlę su česnaku, kuri puikiai dera ir su skrebučiais, ir su makaronais.
Jums reikės:
- 2 kg saldžiųjų paprikų
- 150 g pomidorų tyrės (geriausia – naminės), bet galima naudoti ir nuluptus pomidorus
- 5 česnako skiltelių
- 100 ml acto
- 4 aitriųjų paprikų (kiekis priklauso nuo to, kokios aštrios norite užtepėlės)
- 2-3 arb. š. druskos
- 50 g granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
Nuplaukite paprikas.
Pašalinkite stiebus ir sėklas.
Išvalykite česnaką.
Išvalykite aitriąsias paprikas.
Visus šiuos ingredientus sumalkite mėsmale.
Įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite.
Įpilkite acto.
Kruopščiai išmaišykite.
Sudėkite paruoštą užtepėlę į sterilizuotus stiklainius.
Uždarykite dangtelius.
Sterilizuokite 85 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Palikite atvėsti.
Laikykite vėsesnėje, tamsioje vietoje.
Užtepėlė gali išsilaikyti ištisus metus, tiksliau, iki tol, kol jos nesuvalgysite (įspėjame – taip gali nutikti labai greitai).