Netoli mūsų namų pardavinėja skaniausius mielinius pyragėlius su bulvėmis, kokius tik esu ragavusi. Subtilus skonis ir nuostabus aromatas pavergia kiekvieną! Žinoma, bandžiau juos kepti namuose, bet skonis buvo tik panašus į šių pyragėlių. Neseniai pardavėja pasidalino receptu, todėl dabar mėgautis šiais pyragėliais galiu bet kada, kuomet tik to noriu!
Šiuos pyragėlius malonu ne tik valgyti, bet ir gaminti. Nors naudojama mielinė tešla, tačiau ją paruošti yra tikrai labai paprasta. Koks nuostabus aromatas pasklinda po namus kepant šiuos pyragėlius! Labai rekomenduoju išsisaugoti receptą ir kuo greičiau išbandyti šiuos pyragėlius.
Kaip kepti mielinius pyragėlius su bulvėmis keptuvėje?
Jei mieliau naudojate šviežias, o ne sausas mieles, jų reikės dvigubai daugiau, tai yra, 10 g produkto. Visai nesvarbu, kokias mieles naudosite, rezultatas bus toks pat.
Jums reikės:
- 800 g bulvių
- 1 kiaušinio
- 5 g sausų mielių
- Saulėgrąžų aliejaus
- 600 g kvietinių miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 svogūno
Kaip gaminti?
Pirmiausia išvirkite 800 g bulvių. Į atskirą indą supilkite 400 ml bulvių nuoviro (jo pagrindu bus ruošiama tešla).
Į šiltą bulvių nuovirą įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Įmuškite kiaušinį, įberkite mielių ir išmaišykite tešlą. Suberkite miltus, įpilkite 50 ml saulėgrąžų aliejaus. Minkykite minkštą tešlą.
Tešlą dėkite į dubenį, patepkite saulėgrąžų aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu. Dubenį padėkite į šiltą vietą 1,5–2 valandoms.
Sutrinkite bulves. Sumaišykite su smulkintu svogūnu, pakepintu aliejuje iki auksinės spalvos. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.
Darbinį paviršių ir rankas patepkite saulėgrąžų aliejumi, išimkite tešlą ir padalinkite į 10 dalių. Kiekvieną dalį susukite į rutulį.
Kiekvieną rutulį iškočiokite storu sluoksniu, dėkite įdarą ir suvyniokite į pyragaitį. Užlenkite kraštus. Tą patį padarykite su visais tešlos gabalėliais.
Pyragėlius apkepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių.
Iš mielinės tešlos pagamintus pyragėlius galima patiekti kaip pirmąjį patiekalą, su salotomis ar tiesiog kaip užkandį. Iškeptus pyragėlius būtinai padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Ar patys gaminate pyragėlius, ar mieliau juos perkate?