Man patinka gaminti! Tačiau aš neturiu pakankamai laiko maistui paruošimui. Manau, kad daugelis šeimininkių mane supras. Kai yra daug ką veikti, bet aš noriu valgyti (ir ne tik aš, bet ir visa šeima), į pagalbą ateina mėsos užkepėlė su kopūstais.
Ar jums patinka balandėliai? Jei taip, šis šeimos vakarienės receptas jums patiks. Beje, ši užkepėlė neatima daug laiko, priešingai, nei balandėliai. Dalinuosi sultingo, švelnaus ir labai paprasto patiekalo receptu.
Jums reikės:
- Maltos jautienos 700 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Pomidorų 200 g
- Česnakų 5 skiltelių
- Pomidorų padažo 2 šaukštų
- Grietinės 200 g
- Paprikos 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Kietojo sūrio pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Krapų 2 šaukštų
Gaminimas:
Česnaką, pomidorus ir svogūnus sumalkite per mėsmalę arba sutrinkite maišytuvu. Gautą daržovių masę sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais.
Susmulkinkite kopūstus, pasūdykite, suberkite papriką ir pagniaužykite rankomis. Turi išbėgti sultys ir kopūstas šiek tiek suminkštės.
Kepimo indą patepkite aliejumi. Išdėstykite pusę kopūstų, tada mėsos mišinį ir kitą pusę kopūstų. Po to sumaišykite grietinę su pomidorų pasta, krapais ir užpilkite ant troškinio.
Patiekalą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, valandą. 10 minučių prieš baigiant kepti pabarstykite sūriu pagal skonį.