Karštas patiekalas, kurio pagrindas – pomidorai? Kodėl gi ne! Įdarytus pomidorus troškinsime orkaitėje ir išsiaiškinsime, ar tai gera idėja. Beje – išduosime paslaptį, tai nėra tiesiog pomidorai su faršu. Mūsų slaptas ingredientas mėsos įdarą pavers išskirtiniu. Į įdarą mes dėsime keptų baklažanų, svogūnų, česnako ir dar šio to. Ko? Skaitykite receptą ir sužinokite. Pažadame, kad šeimyna tikrai prašys pakartoti! Beje, patiekalą galima patiekti ir be garnyro – juk jame nemažai daržovių.
Ruošimo trukmė apie 1 val. 45 min. Iš nurodyto kiekio ingredientų gausite apie 4–6 porcijas.
Ingredientai
- 500 g liesos maltos jautienos
- 12 vidutinių pomidorų
- 1 didelis baklažanas
- 1 vidutinis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 3 šaukštai bulguro
- 6–8 šakelės mėtų
- 6–8 petražolių šakelės
- 1 šaukštelis maltų kmynų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- druskos pagal skonį
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
Įdarytus pomidorus su faršu galima apibarstyti bet kokiu tarkuotu sūriu – kietu ar puskiečiu. Po to uždenkite juos „dangteliais“ ir pašaukite į orkaitę, kaip turėtų būti pagal receptą.