Šis pyragas toks skanus, kad lėkštėje jo neliks nė trupinėlio. Prisiskinkite braškių ir pagaminkite šį skanų pyragą!
Jūsų šeimos nariams tikrai patiks šis desertas.
Tai – tikrai puikus desertas, kurį galite paruošti braškių sezono metu (ir ne tik, nes dabar parduotuvėse galime rasti braškių ištisus metus).
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
- 1/2 citrinos sulčių
Tešlai:
- 3 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 70 g granuliuoto cukraus
- 40 ml augalinio aliejaus
- 50 ml pieno
- 8 g vanilinio cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- 125 g miltų
Kremui:
- 500 ml pieno
- 40 g vanilinio pudingo
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
Braškes supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
Iš citrinos išspauskite sultis. Supilkite į dubenį su braškėmis.
Suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite pastovėti.
Į dubenį įmuškite kiaušinius. Pabarstykite cukrumi ir druska.
Suberkite vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu.
Supilkite aliejų, pieną ir išplakite.
Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
Suplakite mikseriu.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Formą dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
Kepkite tešlą 30 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar tešla iškepusi.
Supilkite pieną į puodą. Sudėkite pudingą ir krakmolą.
Suberkite cukrų ir išmaišykite.
Virkite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol kremas sutirštės.
Supilkite karštą grietinėlę ant tešlos ir tolygiai paskirstykite.
Leiskite atvėsti.
Braškių sultis perkoškite per sietelį.
Į sultis įpilkite 70 ml vandens, įdėkite arbatinį šaukštelį kukurūzų krakmolo ir šaukštelį granuliuoto cukraus.
Kruopščiai išmaišykite.
Virkite ant vidutinės-mažos ugnies maišydami, kol mišinys sutirštės.
Supilkite sultis ant grietinėlės ir paskleiskite per visą paviršių.
Galiausiai ant viršaus suberkite braškes.
Palikite atvėsti šaldytuve ir patiekite.
Skanaus!
Video pamokėlė: