Restoraninis patiekalas!
Sudedamosios dalys:
- Lašiša – 500 – 600 g
- Grietinėlė – 350-400 g
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai
- Citrina – 1 vnt.
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas – 40 g
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai – 1/2 šaukštelio
- Česnakai – 3 skiltelės
- Švieži krapai
Gaminimo eiga:
- Žuvį supjaustykite porcijomis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apvoliokite krakmole.
- Kepkite žuvį po 4-5 minutes iš abiejų pusių.
- Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir, nuolat maišydami, pakepinkite česnakus.
- Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite 10 sekundžių.
- Supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Tada sudėkite citrinos žievelę, 3 valgomuosius šaukštus sulčių ir susmulkintus krapus.
- Virkite, kol masė sutirštės.
- Sudėkite žuvį į padažą ir pora minučių pašildykite.
Gero apetito!