Tai – puikus desertas iš kondensuoto pieno ir skanaus kremo.
Jums reikės:
- 380 g kondensuoto pieno
- 2 kiaušinių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 8 g kepimo miltelių
- 140 g kvietinių miltų
Kremui:
- 350 g graikiško jogurto arba grietinės
- 150 g šalto kondensuoto pieno
- 30 g citrinos sulčių
Kaip gaminti?
- Supilkite kondensuotą pieną į didelį ovalų dubenį.
- Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir sutrinkite trintuvu.
- Miltus persijokite per sietelį.
- Sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į mišinį.
- 30 x 20 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Tešlą tolygiai paskleiskite ir mediniu iešmeliu padarykite ant jos bangeles.
- Pašaukite į įkaitintą statinę orkaitę. Kepkite 10-12 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje..
- Kai tešla iškeps, išimkite ją iš kepimo formos.
- Nupjaukite ilguosius galus iš kiekvienos pusės, perpjaukite per pusę, o kitą pusę taip pat perpjaukite per pusę.
- Jūs gausite 4 tešlos dalis.
- Vieną pusę dėkite į nedidelį blenderį ir sutrinkite į trupinius.
- Į vidutinio dydžio ovalų dubenį sudėkite graikišką jogurtą, šaltą kondensuotą pieną ir sutrinkite trintuvu.
- Maišydami supilkite citrinos sultis ir uždenkite dubenį folija.
- Palikite 30 minučių šaldytuve.
- Ant iškeptos tešlos šaukštu dėkite kremą.
- Atsargiai paskleiskite kremą, uždėkite kitą tešlos pusę, vėl aptepkite kremu, ir vėl dėkite biskvitą.
- Šonus ištepkite kremu ir padenkite trupiniais.
- Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
- Po 2 valandų patikrinkite, ar pyragas tvirtas. Jei taip, supjaustykite.
Skanaus!