Paruošti šiuos vengriškus štrudelius yra labai paprasta.
Įdaryti galime bet kuo: varške, razinomis, vyšniomis, obuoliais ir pan.
Paprasta paruošti ir labai skanu!
Jums reikės:
Tešlai:
- 30 g kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės grietinės
Viršui:
- Grietinės, sumaišytos su trupučiu aliejaus
- 10 g kvietinių miltų
- 10 g margarino
Taip pat reikės:
- įdaro pagal skonį + grietinės
Kaip gaminti?
Tešlai skirtus ingredientus sumaišykite kartu.
Gautą tešlą iškočiokite kočėlu.
Iškočiokite iki pusės centimetro storio.
Miltus sumaišykite su kambario temperatūros margarinu.
Šiuo mišiniu ištepkite iškočiotą tešlą.
Susukite ritinį.
Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų margarinas.
Supjaustykite ritinį į 4 dalis.
Kiekvieną iškočiokite į ploną lakštą.
Į vidurį dėkite įdarą.
Aptepkite grietine ir susukite.
Sudėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Viršų aptepkite aliejumi ir grietine.
Kepkite iki auksinės spalvos 30-35 minutes.
Galite pabarstyti cukraus pudra.
Galite įdaryti bet kuo: varške, razinomis, vyšniomis, obuoliais, ir t.t.
Skanaus!