Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Kaip paruošti tiesiog pasakiško skonio kiaulienos užkandį?

Vargu, ar gaminant maistą kyla dar daugiau diskusijų sukeliančių klausimų nei tai, kaip tinkamai marinuoti kiaulieną. Kiekviena šeimininkė turi savo ypatingą, laiko patikrintą metodą. Ar kas drįstų su jomis ginčytis ir sakyti, kad yra dar geresnių receptų?

Vis dėlto, būdų, kaip marinuoti kiaulieną, yra tikrai nemažai. Šiandien norime su jumis pasidalinti vienu tikrai puikiu receptu.

Pirmiausia yra svarbu pasirinkti kokybišką mėsą, na, o tada jau galime pradėti.

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 1 nedidelės česnako galvutės
  • 10 lauro lapų
  • 1 citrinos
  • 700 ml vandens
  • 1,5 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • mėsos prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Išspauskite česnako skilteles (jų nereikia nulupti). Rankomis sutrupinkite lauro lapus ir viską sumaišykite su druska ir prieskoniais vienoje nedidelėje lėkštėje ar dubenyje.

Jei reikia, nuplaukite mėsą ir peiliu įpjaukite per visą mėsos paviršių. Įpjovą įtrinkite druska ir prieskoniais. Įdėkite į šaldytuvą 30–60 min.

Išimkite mėsą iš šaldytuvo ir 5 minutes patrinkite česnako, prieskonių, druskos ir lauro lapų mišiniu.

Perkelkite kiaulieną į mažą gilų indą ir suberkite likusį prieskonių mišinį.

Nuplaukite citriną ir supjaustykite į kelias dalis, sudėkite į indą su mėsa. Užpilkite pasūdytu vandeniu, uždenkite indą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms.

Po  48 valandų mėsą reikia išimti iš marinato, nuvalyti nuo lauro lapų ir česnako gabalėlių bei nusausinti virtuviniais popieriniais rankšluosčiais.

Įtrinkite mėsą rūkyta paprika ir suriškite špagatu ar tinkleliu. Dėkite ant kepimo skardos, uždenkite folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.

Po pusantros valandos galima patikrinti, ar mėsa iškepusi. Jei įdūrus mėsą peiliu išsiskiria skaidrios sultys, mėsą galima išimti iš orkaitės.

Belieka suteikti mėsai norimą formą ir tankumą. Pirmiausia įvyniokite į pergamentinį popierių, o tada į maistinę plėvelę.

Mėsą visiškai atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.

Galiausiai supjaustykite plonais griežinėliais ir galite patiekti.

Šaltą užkandį galima patiekti su šviežiomis daržovėmis arba sūrio griežinėliais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio astronominis susidūrimas (sausio 9 d.): Ar Avinas ir Ožiaragis gali pakilti aukščiau savo kosminių išbandymų ir atrasti gilią harmoniją?

🔮 Atraskite savo zodiako ženklo paslaptis! Braukite, kad sužinotumėte, ką kosmosas jums šiandien paruošė. 🌌✨ Šiais metais jūsų romantiška kelionė gali būti kiek įtempta,...

10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę

Paprastas ir išbandytas būdas per savaitę numesti nuo vieno kilogramo be skausmo ir ilgam laikui. 10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę Dietos dažnai suteikia...
---