Jei namuose turite bulvių, išbandykite šį skanų įdarytų bulvių vyniotinio receptą.
Jo pagrindas – bulvės ir sūris, o įdarui galite rinktis tuos ingredientus, kuriuos šiuo metu turite šaldytuve.
Rekomenduojame švelniai aštrų maltos mėsos įdarą.
Jums reikės:
- 3 didelių bulvių
- 300 g tarkuoto sūrio
- 20 ml augalinio aliejaus (2 šaukštų)
- 4 g druskos
Įdarui:
- 500 g maltos mėsos
- 20 ml augalinio aliejaus
- 1 svogūno
- 3 žalios paprikos
- 3 česnako skiltelių
- 2 valg. š. pomidorų padažo (25 g)
- 1 arb. š. pomidorų tyrės (20 g)
- maltų čili pipirų (pagal skonį)
- kmynų (pagal skonį)
- čiobrelių (pagal skonį)
- 3-4 petražolių šakelių
Kaip gaminti?
Paruoškite skardą su kepimo popieriumi.
Ant jo paskleiskite tarkuotą čederio sūrį ir gražiai vieną šalia kito išdėliokite bulvių griežinėlius, šiek tiek pasūdykite ir įtrinkite augaliniu aliejumi.
Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Paruoškite keptuvę su aliejumi ir į ją sudėkite maltą jautieną.
Retkarčiais pamaišykite ir kepkite, kol apskrus, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir žaliąją papriką. Išmaišykite ir suberkite išspaustą česnaką.
Įmaišykite pomidorų tyrę ir virkite ant silpnos ugnies.
Suberkite aitriuosius pipirus, kmynus, čiobrelius, druską.
Suberkite smulkiai pjaustytas petražoles.
Sumaišykite viską kartu.
Po 30 minučių iškeptas bulves išimkite iš orkaitės.
Pabarstykite sūriu, patepkite mėsos mišiniu su daržovėmis, gražiai paskleiskite ir vėl pabarstykite sūriu.
Susukite į ritinį.
Pabarstykite sūriu ir petražolėmis. Kepkite 10 minučių 200°C temperatūroje.
Pasibaigus kepimo laikui, patikrinkite, ar ritinys iškepė orkaitėje, jei taip, išimkite.
Štai ir viskas: galite patiekti.
Skanaus!