Tai – tiesiog neįtikėtinai skanūs sausainiai, kuriuos dauguma mūsų prisimena iš vaikystės laikų.
Sužinokite, kaip dar labiau pagerinti šių sausainių skonį.
Taip pat sužinosite, kokių klaidų reikėtų vengti juos gaminant.
Ilgą laiką iškeptus sausainius galite laikyti metalinėje skardinėje, todėl visada turėsite puikų desertą prie arbatos ar kavos.
Nepamirškite į tešlą įdėti citrinos žievelės ir taukų.
Šie sausainiai išnyks tiesiog žaibo greičiu ir neliks nė trupinėlio.
Jums reikės:
- 500 g kvietinių miltų (gali būti ir viso grūdo)
- 100 g sviesto
- 100 g taukų
- 150 g cukraus
- 2 valg. š. ekologiškos citrinos arba apelsino žievelės
- 1 arb. š. kepimo sodos
- 2 kiaušinių
Kaip gaminti?
Išsijokite miltus ir suberkite sodą.
Į sausus ingredientus sudėkite sviesto ir taukų gabalėlius.
Pabarstykite cukrumi ir sudėkite citrusinių vaisių žievelę. Įmuškite kiaušinius.
Minkykite tešlą tik tol, kol ingredientai susijungs, o tada dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Mėsmale formuokite sausainius ir dėkite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
PATARIMAS: jei neturite mėsmalės, nenusiminkite. Tereikia tešlą iškočioti į storesnį vyniotinį, supjaustyti mažesniais ritinėliais, švelniai prispausti ir šakute padaryti raštą. Taip pat galite išpjauti sausainius formele.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.
3 klaidos ruošiant sausainių tešlą
Tešla būna guminė ar lipni?
Nedarykite šių klaidų, ir tešla bus tiesiog tobula:
Per ilgai minkydami tešlą galite sugadinti sausainius, todėl tešlą minkykite tik tol, kol ingredientai susimaišys.
Priešingu atveju nuo rankų šilumos pradės tirpti riebalai ir baltymai, todėl tešla išliks kieta.
Dar viena klaida, kurios tikrai reikėtų vengti – sausainių formavimas iš šiltos tešlos.
Trapiai tešlai reikia laiko, todėl nepamirškite bent valandą palaikyti ją šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.
Dabar jau žinote, kaip elgtis, kad trapios tešlos sausainiai visada būtų puikūs.
Skanaus!