Tai – nuostabaus skonio bandelės su maloniu česnako aromatu.
Šiuo receptu pasidalino mano močiutė Marija.
Paruošti šias bandeles yra tikrai labai paprasta: tereikia paruošti tešlą, ją iškočioti ir paruošti sraigės formos bandeles.
Tikrai verta išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų
- 250 ml pieno
- 40 g mielių
- Druskos
- 100 ml aliejaus
Įdarui:
- 100 g sviesto
- 100 g grietinės
- 4 česnako skiltelių
- Petražolių
- 1 arb. š. druskos
Kaip gaminti?
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus ir palikite tešlą kilti.
Sviestą sumaišykite su grietine ir išspaustu česnaku.
Pagardinkite druska ir petražolėmis.
Tešlą padalinkite į mažesnius gabalėlius ir iškočiokite ovalo formą.
Užtepkite paruoštą įdarą ir susukite.
Įpjaukite suktinuko vidurį ir susukite kaselę.
Susukite į sraigės formą.
Leiskite dar šiek tiek pakilti ant kepimo skardos.
Aptepkite kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!