Jei užklupo liga ir nesijaučiate gerai, turime jums puikių receptą, kuris padės greičiau atgauti jėgas.
Jums reikės:
- česnako (6 skiltelių pusei litro vandens)
- svogūno
- bulvių
- kiaušinio
- sultinio
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mairūno
- taukų
- kmynų
Kaip gaminti?
Puode pakepinkite svogūną iki rausvos spalvos ir apliekite sultiniu.
Jei neturite natūralaus sultinio, supilkite vandenyje išmaišytą sultinio kubelį.
Užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
Paruoškite bulves.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Bulves atskirai išvirkite vandenyje, pagardintame druska ir kmynais.
Kai bulvės bus pusiau minkštos, suberkite jas į sriubą.
Bulves reikia virti atskirai dėl to, kad iš bulvių išsiskiria krakmolas, todėl sriubos skonis nebus labai geras.
Išmaišykite, įdėkite pusę šaukšto taukų.
Į verdančią sriubą įpilkite išplaktą kiaušinį (galima įpilti net du, priklausomai nuo sultinio kiekio).
Išmaišykite, kad kiaušinis gražiai pasiskirstytų (sriuboje pasidarys kiaušinių „siūlai“).
Pagardinkite juodaisiais pipirais, žiupsneliu grūstų kmynų ir druska.
Virkite dar 2 minutes.
Išjunkite ugnį.
Sudėkite sutrintą česnaką (aš į maždaug 1/2 litro sriubos dedu 6 skilteles, tai priklauso ir nuo česnako stiprumo).
Galiausiai suberkite sutrintą mairūną.
Galima patiekti ir su sūriu, tačiau nerekomenduoju dėti sūrio tiesiai į sriubą, visada pirmiausia dėkite sūrį į dubenėlį ir tada užpilkite sriuba.
Taip pat galima įberti šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų.
Galite patiekti su duonos skrebučiais.
Skanaus!
Siūlome išbandyti dar vieną puikų receptą:
Česnakinė sriuba su rūkyta mėsa