Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

9 sriubų be dirbtinių ingredientų receptai: sveiki, skanūs ir sotūs pietūs!

Štai – 9 sriubų receptai pagal mūsų močiučių receptus. Tereikia įprastų ingredientų, jums tikrai nereikės jokių dirbtinių kvapiųjų medžiagų. Šios sriubos yra labai sočios ir skanios.

Kruopų sriuba su česnaku

Jums reikės:

  • 1/2 stiklinės vidutinio dydžio kruopų (jie kruopos yra skirtingų dydžių, pirmiausia išverdamos smulkiausios)
  • 1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
  • 1/2 stiklinės smulkintų petražolių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • (pagal skonį) dešros, rūkyto kumpio, šoninės
  • pagal skonį: druskos, maltų raudonųjų pipirų,kmynų (maltų arba nesmulkintų), maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Kruopas nuplaukite ir pamerkite kelioms valandoms, geriausia – per naktį.

Jei norite kruopas iš karto virti, tiesiog kelis kartus nuplaukite.

Tokiu atveju kruopos virs ilgiau.

Nusunkite vandenį, kuriame mirko kruopos, užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 15 minučių, kol suminkštės.

Daržoves supjaustykite mažais kubeliais.

Jei dėsite dešros ar rūkytos mėsos, ją taip pat susmulkinkite.

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste iki skaidrumo.

Sudėkite daržoves ir patroškinkite 5 minutes. Sudėkite dešrą arba rūkytą mėsą, nukelkite nuo viryklės.

Pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais (ar kitais pasirinktais prieskoniais), išmaišykite ir suberkite į sriubą.

Vandenį pilkite pagal poreikį, tai priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norėsite.

Sriubą pagardinkite druska, paprikos milteliais, kmynais, maltais juodaisiais pipirais (nebūtina) ir virkite, kol suminkštės visi ingredientai.

Suberkite išspaustą česnaką likus 10 minučių iki virimo pabaigos.

Paruoštą sriubą papuoškite žolelėmis, kurios taip pat papildys patiekalą vitaminu C.

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

4 priežastys, kodėl verta ruošti šią sriubą: ji ruošiama iš paprastų, namuose turimų ingredientų, ją paruošti užtrunka tik 30 minučių, puikus skonis, ši sriuba puikiai sušildo šaltomis dienomis.

Jums reikės:

  • 700 g maltos mėsos
  • 250 g svogūno
  • 150 g morkų
  • 50 g makaronų
  • 350 g bulvių
  • 2 litrų vandens
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 3 arb. š. druskos
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 5 g krapų
  • 1 lauro lapo

Kaip gaminti?

Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais, faršą sumaišykite su 1/2 svogūno, druska ir juodaisiais pipirais.

Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus.

Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.

Puode ant vidutinės ugnies pakepinkite likusį svogūną.

Suberkite pjaustytas morkas, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 5 minutes.

Sudėkite mėsos rutuliukus.

Suberkite  kepintą svogūną, druską, juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Susmulkinkite krapus.

Suberkite makaronus, virkite sriubą 3 minutes, suberkite smulkintus krapus ir patiekite.

Mielių sriuba

  • 1 svogūno
  • 200 g šakninių daržovių
  • 1 kubelio mielių
  • Aliejaus
  • Žalumynų

Gnocchi:

  • 1 kiaušinio
  • Aliejaus
  • Manų kruopų

Kaip gaminti?

Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną iki skaidrumo.

Supjaustykite arba sutarkuokite šaknines daržoves.

Sumaišykite su kepintu svogūnu ir šiek tiek patroškinkite, sutrupinkite mieles ir nuolat maišydami leiskite joms ištirpti.

Užpilkite 1,5 l vandens ir įdėkite apie 2 arbatinius šaukštelius  smulkintų žalumynų (pagal skonį).

Trumpai pavirkite, kol daržovės suminkštės.

Į puodelį įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite maždaug 1/2 šaukštelio aliejaus ir nuolat maišydami suberkite manų kruopas, kol susidarys tirštesnė tešla.

Šaukštu arba gnocci gaminimo įrenginiu sudėkite tešlą į verdančią sriubą.

Virkite 1-2 minutes.

Galite papuošti petražolėmis.

Česnakų sriuba nuo gripo ir uždegimų

 Jums reikės:

  • 1 česnako galvutės
  • 6 kubeliais supjaustytų bulvių
  • 1 valg. š. sviesto arba aliejaus
  • 1 arb. š. maltų kmynų
  • 1 valg. š. smulkintų žalumynų
  • 2 valg. š. miltų
  • Maždaug 1,5 l sultinio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 2-3 kubeliais supjaustytų duonos riekių
  • Tarkuoto sūrio

Kaip gaminti?

Puode ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite išspaustą česnaką.

Pabarstykite miltais, išmaišykite ir užpilkite sultiniu.

Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite, kol suminkštės (kuo ilgiau leisite bulvėms virti, tuo tirštesnė bus sriuba).

Nukelkite sriubą nuo ugnies, pagardinkite žalumynais, kmynais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Duoną supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje, kol apskrus.

Prieš patiekdami į kiekvieną porciją įdėkite skrudintos duonos.

Taip pat pabarstykite tarkuotu sūriu.

Bulvių sriuba

Jums reikės:

  • 5 didelių bulvių
  • 1/2 š. maltų kmynų
  • 1/2 š. saldžiosios paprikos prieskonių
  • 1/2 š. džiovinto mairūno
  • 5 česnako skiltelių
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1,5 l vandens

Kaip gaminti?

Nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite bulves nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Suberkite susmulkintus kmynus, paprikos miltelius ir mairūną. Supilkite aliejų.

Kai bulvės išvirs, sudėkite smulkintą česnaką ir sutrinkite trintuvu.

Prieš patiekiant paviršių galima pabarstyti tarkuotu sūriu.

Ankštinių daržovių sriuba

Jums reikės:

  • Įvairių ankštinių daržovių
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 1 morkos
  • Petražolių
  • 1 didelės bulvės
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Svogūnų
  • Aliejaus
  • Miltų
  • Mairūno
  • Petražolių

Kaip gaminti?

Išmirkytas ankštines daržoves, griežinėliais pjaustytas bulves ir morkas išvirkite maždaug litre daržovių sultinio. Virkite, kol suminkštės, suberkite prieskonius ir įberkite žiupsnelį druskos.

Smulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, pabarstykite miltais, įdėkite maltų juodųjų pipirų ir česnako. Šiek tiek pakepinkite. Užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Supilkite į sriubą.

Galiausiai suberkite mairūną arba smulkintus svogūnų laiškus.

Sriuba su mėsos kukuliais

Jums reikės:

  • 2 l vandens
  • 200 g maltos mėsos
  • 100 g morkų
  • 300 g bulvių
  • 100 g ryžių
  • 40 g svogūnų laiškų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ir žalumynų (pagal skonį)
  • Lauro lapo

Kaip gaminti?

Puode užvirinkite vandenį ir suberkite tarkuotas morkas ir smulkintas bulves.

Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.

Kai bulvės suminkštės, sudėkite mėsos kukulius, suberkite ryžius, įdėkite lauro lapą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kai sriuba baigs virti, suberkite smulkintus svogūnų laiškus.

Lęšių sriuba

Jums reikės:

  • 250 g lęšių
  • Vandens
  • Lauro lapo
  • 200 g bulvių
  • Žiupsnelio druskos
  • 2,5 valg. š. grietinės
  • 30 g kvietinių miltų
  • acto arba citrinos sulčių

Kaip gaminti?

Nuplautus lęšius išvirkite kartu su lauro lapu.

Kai lęšiai baigs virti, suberkite kubeliais supjaustytas bulves. Pasūdykite.

Į grietinę įmaišykite miltus ir sudėkite į sriubą.

Įpilkite šlakelįį acto arba citrinos sulčių.

Greitai paruošiama brindzos sriuba

Jums reikės:

  • bulvių
  • brinza sūris
  • pusiau rupių miltų
  • 1 kiaušinio
  • maltų kmynų
  • druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Supjaustytas bulves ir kmynus suberkite į vandenį virti. Vandenį pasūdykite, bet nepersistenkite, nes brinza yra sūroka. Paruoškite tešlą: kiaušinį sumaišykite su miltais, kad susidarytų standi tešla, iš kurios rankomis skabykite nedidelius rutuliukus. Šiek tiek pabarstykite miltais, kad nesuliptų. Kai bulvės pradės virti, suberkite paruoštus rutuliukus ir virkite maždaug 15-20 min. Sudėkite brinza, leiskite ištirpti ir patiekite.

Į šią sriubą taip pat galima dėti smulkių makaronų.

Sriuba su vištiena ir duona

Jums reikės:

  • 150 g lęšių
  • 2 l vandens
  • 200 g bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 didelio svogūno
  • 1 morkos
  • 1 paprikos
  • 200 g vištienos
  • 50 ml saldžios grietinėlės
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 50 g smulkiai pjaustytų petražolių
  • 1 česnako skiltelės

Kaip gaminti?

Lęšius nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

Sudėkite bulves, susmulkintą svogūną, tarkuotą morką, smulkintą papriką ir išspaustą česnaką.

Vištieną nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai vištiena iškeps, išimkite iš keptuvės.

Kai daržovės išvirs, galima jas sutrinti trintuvu arba jų netrinti. Galiausiai į sriubą įpilkite grietinėlės ir leiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite vištieną. Patiekite su česnakiniais skrebučiais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio astronominis susidūrimas (sausio 9 d.): Ar Avinas ir Ožiaragis gali pakilti aukščiau savo kosminių išbandymų ir atrasti gilią harmoniją?

🔮 Atraskite savo zodiako ženklo paslaptis! Braukite, kad sužinotumėte, ką kosmosas jums šiandien paruošė. 🌌✨ Šiais metais jūsų romantiška kelionė gali būti kiek įtempta,...

10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę

Paprastas ir išbandytas būdas per savaitę numesti nuo vieno kilogramo be skausmo ir ilgam laikui. 10 įpročių, kurie padės numesti svorio per savaitę Dietos dažnai suteikia...
---