Žiediniai kopūstai yra sveika ir skani daržovė, kurią šeimininkės užšaldo žiemai. Žiedinius kopūstus galima užšaldyti blanširuotus arba neblanširuotus. Kaip ir daugumos daržovių, užšaldant žalius kopūstus pasikeičia jų struktūra, maistinė vertė, skonis ir spalva.
Šaldymui rinkitės tvirtas kopūstų galvas ir būtinai jas blanširuokite. Tik tada galėsite išsaugoti naudingąsias šios vertingos daržovės savybes.
Kaip teisingai užšaldyti žiedinius kopūstus
- Pirmiausia nupjaukite žiedinio kopūsto lapus ir perpjaukite jį į 3-4 dalis, kad pašalintumėte šerdį. Dabar žiedinį kopūstą supjaustykite didesniais ar mažesniais žiedynais. Gerai juos nuplaukite.
- Prieš šaldymą kopūstus nuplikykite, kad laikymo metu jie nepatamsėtų.
- Kopūstus suberkite į pasūdytą vandenį ir įberkite 1/2 šaukštelio cukraus, kad verdant kopūstai nepradėtų tamsėti.
- Po 2 minučių kopūstus sudėkite į dubenį su lediniu vandeniu, o po to sudėkite ant rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
- Sudėkite kopūstus į maišelį, išleiskite orą, tvirtai užriškite ir įdėkite į šaldiklį.
- Šaldiklyje šias daržoves galite laikyti iki 5-6 mėnesių.