Sužinokite, ką daryti, jei netikėtai užsikemša kriauklė. Pasirodo, viena paprasta priemonė gali padėti veiksmingai išspręsti šią problemą.
Užsikimšusi virtuvės kriauklė sukelia daug nepatogumų, tačiau dėl to dažniausiai esame patys kalti. Maisto likučius dažniausiai supilame į kriauklę, ir net nesusimąstome apie to pasekmes. Deja, maisto likučiai ne visada sėkmingai praeina per vamzdžius, ir galiausiai kriauklė užsikemša.
Ką daryti, kad kriauklė neužsikimštų?
Rekomenduojame išbandyti vieną profilaktinę priemonę. Išgėrę užplikytos kavos, tirščius supilkite į kriauklę ir nuplaukite vandeniu iš čiaupo. Kavos tirščiai veiks kaip savotiškas šveitiklis ir išvalys vidines vamzdžių sieneles. Vis dėlto, nepilkite kavos tirščių į kriauklę kasdien, nes jų perteklius gali turėti priešingą poveikį…
Kaip išvalyti užsikimšusią kriauklę?
Galite atkimšti kanalizaciją nenaudodami chemikalų. Pirmiausia įdėkite į kriauklės angą tris „Mentos“, o tada jas užpilkite kolos tipo gėrimu. Greitai uždenkite kanalizacijos angą ranka arba skudurėliu, nes mišinys ims gausiai putoti. Kai vamzdžiai nustos burbuliuoti, paleiskite šiek tiek tekančio vandens.
Kas neturėtų patekti į kriauklę?
Atminkite, kad kai kurie dalykai gali labai greitai užkimšti vamzdžius ir sukelti kanalizacijos gedimus. Tai:
- riebalai, aliejai, tepalai (karšti arba šalti) – sukelia vamzdžių užsikimšimą;
- kiaušinių lukštai;
- smulkūs kaulai ir kremzlės;
- miltai – sumaišius su vandeniu susidaro savotiški klijai, kurie prilimpa prie vamzdžių sienelių;
- vaisių kauliukai – vienas kauliukas tikrai nepakenks, tačiau didesnis jų kiekis gali sukurti vamzdžių kamštį;
- ryžiai ir makaronai – kontaktuodami su vandeniu jie nuolat plečiasi ir galiausiai užkemšą kriauklę;
- kai kurios daržovės – ypač pavojingos tos, kurių pluoštas yra ilgas: šparagai ir salierai, taip pat morkos, petražolės, burokėliai, kukurūzų burbuolės.