Jei norite išvirti tikrai skanią sriubą, išsiversti be prieskonių gali būti tikrai nelengva. Prieskoniai suteikia sriubai malonų aromatą ir naują skonio atspalvį, todėl jais visada rekomenduojama pagardinti ruošiamą patiekalą. Vis dėlto, vertėtų žinoti, kad tam tikri prieskoniai gali sugadinti sriubos skonį. Taigi, kokių prieskonių virtuvės šefai nerekomenduoja naudoti?
Aštrūs prieskoniai
Jei pasirinkote aštrios sriubos receptą, tokiu atveju galite drąsiai naudoti aštrius prieskonius, tačiau kas kita, jei gaminate klasikinę sriubą.
Deja, eksperimentai tikrai ne visada pasiteisina: aštrūs prieskoniai gali tiesiog sugadinti sriubą.
Kalendra
Gana dažnai klaidingai manoma, kad šis prieskonis yra universalus. Vis dėlto, vertėtų nepamiršti apie ypatingai stiprų kalendros skonį ir kvapą.
Deja, kalendra gali paprasčiausiai užgožti kitų ingredientų skonį.
Prieskoniai sriuboms
Nors žmonės gana dažnai naudoja įvairių prieskonių mišinius, skirtam vienokiam ar kitokiam patiekalui, tačiau nereikėtų pamiršti, kad jūsų ir prieskonių sudarytojo skoniai gali ženkliai skirtis.
Be to, ne visada yra paprasta išsiaiškinti, kokia yra prieskonių mišinyje naudojamų prieskonių proporcija, todėl išvirti skanią sriubą gali būti tikrai nelengva.