Pirmadienis, 20 sausio, 2025

Naujausi

Svogūnų ir medaus stebuklas nuo kosulio. Kol turėsite šį natūralų vaistą, jums nereikės vaistų!

Svogūnų sirupas su medumi yra geriausias natūralus vaistas ir jo šį rudenį niekada neturi trūkti. Greitas efektas, o ir vaikams jis patiks ir daugiau nebus jokių problemų su kosuliu!

Jau nuo seniausių laikų, nuo gripo ir kosulio, buvo naudojamas svogūnų sirupas su medumi. Jis turi stiprų antiseptinį poveikį, yra lengvai paruošiamas ir pradeda greitai veikti!

Be vitamino C, vitaminų B6 ir B1, svogūnuose taip pat yra biotino ir folio rūgšties.

Šios medžiagos padeda atsikratyti sinusito, malšina karščiavimą ir ramina sausą kosulį. Jei jums prasidėjęs šlapias kosulys, nerekomenduojama bandyti jo nuslopinti. Toks kosulys yra naudingas ir išskyrų dėka pašalina bakterijas iš organizmo.

Medus yra tiesiog nepakeičiamas sergant viršutinių ir apatinių kvėpavimo takų infekcijomis. Jame gausu naudingų medžiagų ir jis gali būti dar efektyvesnis nei įprastas gydymas. Tačiau įsitikinkite, kad renkatės kokybišką natūralų medų, o ne pigius pakaitalus iš prekybos centrų.

Nuoviro nuo kosulio receptas

Klasikinė ir dažniausiai naudojama natūrali kosulio arbata yra svogūnų nuoviras, pagardintas kokybišku medumi.

Jums reikės:

  • Svogūnų
  • Kokybiško medaus
  • Vandens

Gaminimo eiga:

Paimkite du mažesnius svogūnus.

Nupjaukite galus, bet palikite lukštą ir nuplaukite (svogūno lukštas turi daug naudingų medžiagų).

Įdėkite juos į 250 ml verdančio vandens.

Leiskite virti apie 10-15 minučių.

Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Įdėkite medaus ir citrinos pagal skonį.

Maišykite ir visą dieną gerkite pagal poreikį.

Sirupo nuo kosulio receptas

Šis sirupas taip pat tinka vaikams ir viskas, ko jums reikia, yra svogūnai ir ekologiškas medus.

Gaminimo eiga:

Nulupto ir susmulkinto svogūno griežinėlius sumaišykite su medumi ir keliais sluoksniais sudėkite į mažesnį indą su dangčiu.

Palikite sirupą pastovėti kambario temperatūroje maždaug 8–12 valandų, o geriausia per visą naktį.

Taip pagamintą sirupą galite naudoti jau kitą dieną.

Galite vartoti su cinamonu ir citrinos sultimis, kad dar labiau padidintumėte poveikį ir suteiktumėte malonesnį skonį.

Senas močiutės stebuklas nuo kosulio

Mano močiutė visada sako, kad stiklinė pieno su svogūnais gali būti daug veiksmingesnė už vaistus iš vaistinės – ypač, jei kalbama apie ligos pradžią.

Pienas ir svogūnai savo stiprumu ir greitu poveikiu yra naudingas ingredientų derinys.

Svogūnai atlieka svarbų vaidmenį medicinoje: juose esančios lakios medžiagos turi stiprų antivirusinį poveikį ir yra geriausias pagalbininkas susilpnėjusiai imuninei sistemai.

Pienas yra žinomas dėl savo raminamųjų savybių, t.y. ramina gerklės gleivinę, pašalina būdingą perštėjimą ir ypač palengvina sausą kosulį.

Karštas šių dviejų komponentų gėrimas atpalaiduoja bronchus, ramina bei malšina uždegimą ir skausmą. Į pieną taip pat dedama medaus (kaip vitaminų ir mineralų turintis produktas) ir sviesto, kuris taip pat turi raminamąjį poveikį.

Yra keletas būdų, kaip paruošti šį vaistinį gėrimą. Kiekvienas iš jų skirtas skirtingoms komplikacijoms, todėl svarbu šį gėrimą išgerti kuo greičiau.

Pienas su svogūnais sausam kosuliui

Jums reikės:

  • 1 litro pieno
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų medaus
  • 2 šaukštų sviesto
  • žiupsnelio sodos

Gaminimo eiga:

Svogūną nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis. Jį virkite verdančiame piene 5 minutes su sviestu ir soda (tik nepersistenkite su sodos kiekiu, kitaip gėrimas bus nemalonaus skonio).

Tada leiskite pienui šiek tiek atvėsti ir įdėkite medaus. Šiltą gėrimą gerkite mažomis porcijomis visą dieną.

Pienas su svogūnais stipriems kosulio priepuoliams

Jums reikės:

  • 250 ml pieno
  • 1 didelio svogūno
  • žiupsnelio šalavijo

Gaminimo eiga:

Išvirkite svogūną ir šalaviją piene, kol svogūnas visiškai suminkštės ir viską sutrinkite smulkintuvu.

Dienos metu gautą mišinį reikia gerti mažomis porcijomis, tačiau jei nemalonus kosulys vargina net naktį – išgerkite pusę tūrio prieš miegą.

Jums reikės:

  • 1 litro pieno
  • 10 mažų svogūnų
  • 1 česnako galvos
  • šaukšto medaus

Gaminimo eiga:

Česnaką nulupkite ir svogūnus supjaustykite dideliais gabalėliais. Įdėkite į pieną ir virkite, kol svogūnai visiškai suminkštės. Tada perkoškite gydomąjį pieną ir jam atvėsus, įdėkite medaus. Gerkite po 2 šaukštus 3-4 kartus per dieną.

Linkime geros sveikatos!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---