Jei norite numesti svorio, agurkai yra idealus pasirinkimas, nes juose mažai kalorijų ir gausu vitaminų bei mineralų.
Agurkuose yra daugiau kaip 90% vandens, todėl jie puikiai padeda drėkinti organizmą.
Iš šių daržovių gaminamos skanios salotos ir sveiki kokteiliai, kuriuos galite gerti paįvairindami savo mitybą.
Vasaros atostogas pradėkite sveikai ir pasikliaukite šiomis rekomendacijomis!
Šiltąjį sezoną norisi atsikratyti papildomų kilogramų.
Šiuo metų laiku daugelis žmonių naująjį sezoną pradeda nuo dietos, kad greitai atsikratytų nepageidaujamų ir papildomų kilogramų.
Šiam tikslui verta išbandyti obuolių arba agurkų dietas.
Abi lieknėjimo dietos yra veiksmingos, jų laikantis per palyginti trumpą laiką galima pasiekti įspūdingų rezultatų.
Šiame straipsnyje pristatysime penkių dienų dietą, kurios pagrindą sudaro agurkai.
Planuodami jos laikytis, pasirūpinkite, kad gautumėte tinkamą baltymų kiekį, tačiau dietoje taip pat turėtų būti mažai angliavandenių.
Pusryčiams galite suvalgyti 1 riekelę pilno grūdo duonos, o pietums įtraukti vieną virtą bulvę.
Taip pat leidžiama gerti kavą ir arbatą, tačiau tik be cukraus.
Taip pat pietums ar vakarienei galite valgyti agurkus su mėsa kaip salotas.
Salotas ruoškite su neriebiu jogurtu ir česnakais, arba apšlakstytas trupučiu alyvuogių aliejaus, tačiau agurkai puikiai tinka ir sumaišyti su kitomis daržovėmis.
Gamindami agurkų kokteilį, be agurkų įmaišykite kitų žalių ingredientų, pavyzdžiui, žalių obuolių, avokadų, špinatų.
Kokteilį taip pat galite pagardinti tarkuotu imbieru.
Kodėl agurkų dieta yra naudinga?
Ši skani sultinga daržovė pasižymi šarminančiu, detoksikuojančiu poveikiu ir padeda atsikratyti šalutinių produktų.
Agurkai skatina medžiagų apykaitą, taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.
Juose gausu maistinių medžiagų ir mikroelementų, jie mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, yra naudingi esant aukštam kraujospūdžiui.
Dėl mažo agurkų kaloringumo jie puikiai tinka įtraukti į mitybos racioną, tačiau be agurkų svarbu valgyti daug baltymų turinčių produktų, pavyzdžiui, kiaušinių, vištienos, žuvies ir sūrio.
Pasirūpinkite, kad gautumėte pakankamai skysčių, per dieną išgerkite bent 2-3 litrus vandens ir bent 30 minučių mankštinkitės.
Agurkų dietos nerekomenduojama laikytis ilgiau nei 2 savaites.
Jei tarp valgymų jaučiate alkį, tiesiog suvalgykite agurką.
Be žalių agurkų, dietą galite paįvairinti ir marinuotais agurkais.
Penkių dienų mitybos pavyzdys
Pirmoji diena
Pusryčiai: virtas kiaušinis (2 vnt.) ir agurkas (1 vnt.).
Užkandis: Agurkų kokteilis.
Pietūs: Garuose virta arba ant grotelių kepta lašiša (150-200 g) su agurku (1 vnt.), morka (1 vnt.).
Užkandis: Apelsinas arba obuolys (1 vnt.).
Vakarienė: Agurkų salotos su neriebiu jogurtu.
Antroji diena
Pusryčiai: Košė su uogomis.
Užkandis: Virtas kiaušinis (1 vnt.) ir agurkas (1 vnt.), migdolai arba graikiniai riešutai (15-20 g).
Pietūs: Rudieji ryžiai (1 porcija) su garuose virta arba ant grotelių kepta vištienos krūtinėle (150-200 g) ir agurku (1 vnt.).
Užkandis: Obuolys arba bananas (1 vnt.).
Vakarienė: Garuose virti brokoliai (200 g) su morka (1 vnt.), pomidoru (1 vnt.) ir agurku (1 vnt.).
Trečia diena
Pusryčiai: Pilno grūdo duona (1 riekė) su sūriu (100 g) ir agurku (1 vnt.).
Užkandis: Agurkas (1 vnt.) su paprika (1 vnt.) ir pomidoru (1 vnt.).
Pietūs: Vištiena, virta garuose arba kepta ant grotelių (150-200 g) su aisbergo salotomis, pomidoru (1 vnt.) ir agurku (1 vnt.).
Užkandis: Obuolys arba apelsinas (1 vnt.) ir migdolai (15-20 g).
Vakarienė: Tunas (250 g) ir agurkas (1 vnt.).
Ketvirta diena
Pusryčiai: Virtas kiaušinis (1 vnt.), agurkas (1 vnt.), sūris (80 g).
Užkandis: (200 g) natūralus jogurtas ir mėlynės (1-2 saujos).
Pietūs: Rudieji ryžiai, garuose virti brokoliai, morkos, ant grotelių kepta žuvis ir agurkų salotos.
Užkandis: Obuolys, apelsinas arba bananas (1 vnt.).
Vakarienė: Virtas kiaušinis (1 vnt.) su salotomis, pomidoras (1 vnt.), paprika (1 vnt.) ir agurkas (1 vnt.).
Penkta diena
Pusryčiai: Neriebus jogurtas su avižiniais dribsniais ir uogomis, migdolais arba graikiniais riešutais (15-20 g).
Užkandis: Humusas arba varškė su agurku (1 vnt.).
Pietūs: Garuose virta arba ant grotelių kepta vištiena (150-200 g) su kuskusu (1 porcija) ir agurkų salotos su agurku.
Pietūs: Agurkų kokteilis.
Vakarienė: Garuose virti brokoliai (150-200 g), šparaginės pupelės (100-150 g), morka (1 vnt.) ir agurkas (1 vnt.).
Linkime sėkmės!