Pyragas su kopūstais, labai skanus ir sveikas pyragas, kuris patiks kiekvienam. Laiko patikrintas močiutės receptas. Būtinai pabandykite!
Jums reikės:
400 g. šviežio baltagūžio kopūsto
250 ml. grietinės
150 g. sviesto
150 g. miltų
2 kiaušinių
sezamo sėklų
šaukštelio kepimo miltelių
pusės šaukštelio druskos
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:Smulkiai supjaustykite kopūstą, pasūdykite ir paspauskite. Galima ir trumpai patroškinti, įkulti kiaušinį, greitai išmaišyti ir nukaisti. Taip pat galima pabarstyti šviežiais krapais.
Išlydome 100 g. sviesto.
Indelyje sumaišome kiaušinius su grietine, supilame tirpintą sviestą, suberiame kepimo miltelius sumaišytus su miltais ir žiupsneliu druskos. Sumaišome skystoką vienalytę tešlą.
Sviestu pateptoje kepimo formoje paskleidžiame pusę tešlos, sudedame paruoštus kopūstus, pabarstome likusio sviesto kąsneliais ir užliejame likusia tešla taip, kad užsidengtų kopūstai.
Paviršių pabarstome sezamais. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje keptuvėje apie 40 minučių.
Karštą pyragą galima patepti tirpintu sviestu.

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.