Šeštadienis, 1 vasario, 2025

Naujausi

Ši nedidelė gudrybė padės dar efektyviau išplauti riebaluotus indus

Ar žinote, kaip pašalinti riebalus nuo indų? Vienas paprastas ingredientas gali padėti kur kas efektyviau pašalinti riebalus – rezultatas jus tikrai maloniai nustebins.

Vieni žmonės skuba pašalinti maisto likučius iš indų ir iškart juos išplauna, o kiti yra linkę indus kaupti kriauklėje. Jei jūs taip pat neskubate plauti indų, tikėtina, kad ne kartą susidūrėte su nemalonia situacija, kuomet riebalų pašalinamas tapo tikrai sudėtingu.

Kaip efektyviau išplauti riebaluotus indus?

Juodoji arbata – tai puiki virtuvės pagalbininkė, kuri gali padėti kur kas efektyviau išplauti riebaluotus indus ir pašalinti pridžiūvusius maisto likučius. Pirmiausia į kriauklę įpilkite karšto vandens. Įdėkite keletą arbatos maišelių (galite dėti ir jau panaudotus arbatos maišelius). Pamerkite indus, o po 8 valandų lengvai pašalinsite visus nešvarumus.

Kaip greitai atvėsinti karštą arbatą?

Juodąją arbatą rekomenduojama užplikinti 95-96 °C temperatūros vandeniu. Deja, vėliau iškyla  problema: tenka laukti, kol arbata pravės iki tinkamos gėrimui temperatūros.

Ne visada turime pakankamai laiko laukti, kol arbata pravės, todėl galima pasinaudoti paprasta gudrybe:

  • Paimkite didelį dubenį ar puodą ir į jį įstatykite puodelį arbatos.
  • Į puodą įpilkite šalto vandens (jo lygis turi siekti arbatos puodelio viršutinę dalį).
  • Arbatą išmaišykite šaukšteliu ir palaukite maždaug 5 minutes.
  • Po 5 minučių arbata jau bus tinkamos temperatūros.

Nepamirškite, kad juodosios arbatos maišelį galėsite panaudoti indų plovimui, todėl jo neišmeskite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---