Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Puikios natūralios pomidorų trąšos: jas panaudojus, jūsų pomidorai gausiai derės!

Šiandien mes paruošėme 3 puikius pomidorų ūkio savininko patarimus apie puikias ir natūralias pomidorų trąšas, kurios suteiks jums gausų derlių be jokių chemikalų.

Kiekvieno sodininko tikslas yra gausus derlius, o kas patiks labiau, nei skanūs ir sveiki vaisiai!

Naminis receptas: mielių trąšos

Jums reikės:

  • Vandens
  • 100 g mielių
  • 0,5 kg cukraus

Eiga:

  1. Į didelę talpą supilkite 2,5 litro vandens ir įpilkite 0,5 kg cukraus. Mieles ištirpinkite šilto vandens stiklinėje ir užpilkite vandeniu su cukrumi. Palaukite kelias dienas, kol tirpalas nustos fermentuotis, o tada atskieskite vandeniu.
  2. Vienam mielių puodeliui atskiesti naudoti 10 litrų vandens. Laistykite visus augalus šiuo mišiniu ir, kai paragausite pirmojo derliaus, pajausite skirtumą. Jūsų pomidorai bus skanūs ir sultingi!

Paukščių mėšlas

Paukščių mėšlas pomidorams yra toks pat maistingas, kaip ir mineralinės trąšos: jame yra daug azoto ir fosforo.

Labai naudinga naudoti šviežią naminių paukščių mėšlą, praskiestą vandeniu.

Eiga:

  • 1/3 kibiro (10 l) užpildykite paukščių mėšlu, tada iki viršaus įpilkite vandens. Mišinį palikite gryname ore 7–10 dienų, tada 500 ml mišinio atskieskite 10 l vandens.
  • Šių trąšų 5–6 litrus supilkite 1 m2 tarp pomidorų eilučių.
  • Taip pat galite naudoti išdžiūvusį paukščių mėšlą.
  • Į kibirą supilkite 500 g mėšlo ir užpilkite 10 l vandens.

  • Uždenkite talpą plastikine plėvele, kad išvengtumėte azoto garavimo, ir kartais pamaišydami, palaikykite maždaug 3-5 dienas.
  • Tada praskieskite tirpalą su vandeniu, santykiu 1:20, ir užpilkite po 0,5 – 1 l kiekvienam augalui.

Didžioji dilgėlė

Labai gerai yra pakeisti į natūralias trąšas, o dilgėlių raugas tam puikiai tiks. Jis gaminamas iš šviežių lapų, jame yra daug azoto, kalio ir geležies.

Eiga:

  • 2/3 kibiro pridėkite dilgėlių, užpilkite vandeniu iki viršaus, uždenkite dangčiu ir leiskite 7–10 dienų stovėti šiltoje vietoje.
  • Prasidėjus fermentacijos procesui, 1 l šio tirpalo atskieskite 10 l vandens ir palaistykite pomidorus 1 – 2 litrais.
  • Šią trąšą turėtumėte naudoti ne daugiau kaip 2 kartus per mėnesį.

Kepimo soda saldesniems ir atsparesniems vaisiams

Sumaišykite 1 litrą vandens su 1-2 arbatiniais šaukšteliais sodos, gerai išmaišykite ir naudokite kaip pomidorų purškalą.

Mūsų skaitytojo patarimas – palaistykite juos mineraliniu vandeniu

Ponas Eugenijus rekomenduoja: „Jei jūs turite daug mineralinio vandens, naudokite jį kaip trąšą. Tai mineralinė bomba augalams, kurie dar geriau derės!“

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---