Pirkinių vežimėlius prikrauname maisto produktų, namuose sudedame juos į šaldytuvą, o po kelių dienų esame priversti išmesti, nes jie sugedo anksčiau, nei spėjome juos suvartoti. Pagrindinė to priežastis gali būti netinkamas laikymas. Štai keli paprasti būdai, kaip ilgiau išlaikyti maistą šviežią.
1
Svogūnų skleidžiama drėgmė gali paveikti kai kurių maisto produktų laikymą. Maisto produktus, laikomus su svogūnais, gali pažeisti pelėsis ar nepageidaujamos reakcijos. Ypač paveikiamos bulvės. Tačiau obuoliai gerai dera laikyti su bulvėmis. Laikykite bulves sausoje vietoje (ne šaldytuve), šalia galite padėti keletą obuolių. Taip pailginsite bulvių tinkamumo vartoti laiką ir greitai jų nesugadinsite.
2
Naminiai sausainiai paprastai greitai sukietėja. Sudėkite juos į dubenį su obuoliais, kad išlaikytumėte juos minkštus.
3
Laikykite morkas be lapų, antraip bus prarasti vitaminai ir kitos naudingos maistinės medžiagos.
4
žuvies kotletai, krevetės tešloje" width="960" height="719" />
Visų rūšių miltus be baimės galima laikyti šaldytuve 6 mėnesius. Tokiu būdu laikomuose miltuose neatsiras kirminų. Miltus suberkite į stiklinį indą su dangčiu ir padėkite ant apatinės šaldytuvo lentynos.
5
Jei nuspręsite laikyti neperdirbtą pieną, sumaišykite jį su trupučiu cukraus, kad išvengtumėte nepageidaujamų bakterijų.
6
Lauro lapai padeda išvengti kirminų atsiradimo miltuose, ryžiuose ir makaronuose. Į indą su anksčiau išvardintais produktais įdėkite keletą lauro lapelių.
7
Sudėkite obuolius į atskirą plastikinį maišelį ar indą su dangčiu ir laikykite šaldytuve, kad kiti maisto produktai šalia jų ilgiau išliktų švieži. Iš obuolių išsiskiriantis etilenas per trumpą laiką sugadina visus maisto produktus, išskyrus bulves.
8
Jei norite ilgiau išlaikyti avokadus nesugadintus, nedėkite jų į šaldytuvą. Kambario temperatūra jiems yra palankesnė. Šalia šių vaisių galite padėti pjaustytų šviežių svogūnų. Svogūnų serumai padeda ilgiau išlaikyti tropinius vaisius.
9
Kad obuoliai išliktų švieži, dažnai juos perrinkite ir išimkite jau pradėjusius pūti. Tokie obuoliai išskiria daugiau etileno ir toliau blogėja bei gadina kitus.
10
Citrinas sudėkite į indą su vandeniu, kad jos ilgiau išliktų sultingos ir gaivios. Vanduo sudrėkina žievelę ir neleidžia jai išsausėti.