Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Paprasta keptuvė gali tapti nepridegančia: išbandykite vieną triuką

Neprideganti keptuvė – naudingas ir patogus pagalbininkas virtuvėje, tačiau jos kaina gali būti didelė. Tačiau užuot leidę pinigus brangioms nepridegančioms dangoms, galite tai padaryti patys, pasinaudodami keliais paprastais triukais.

Aliumininė ir nerūdijančio plieno keptuvė

Paimkite aliumininę arba nerūdijančio plieno keptuvę, kelias minutes kaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Kaip patikrinti, ar keptuvė paruošta „dengimui“? Užlašinkite ant jos šiek tiek vandens – jei lašeliai pradeda „šokti“, vadinasi, laikas pilti aliejų!

Pilkite jo tiek, kad padengtumėte visą keptuvės paviršių, ir kaitinkite tol, kol aliejus pradės blizgėti. Šį procesą galite kartoti kaskart po plovimo, kad nepamirštumėte nepridegančio efekto.

Ketaus ir anglinio plieno keptuvė

Norėdami ketaus ar anglinio plieno keptuvę paversti nepridegančia, turėsite ją „įkaitinti“. Pirmiausia keptuvę padenkite plonu aliejaus sluoksniu, o tada įdėkite ją į iki 190°C įkaitintą orkaitę valandai.

Dėmesio! Neperkaitinkite, kitaip keptuvė gali pradėti „kepti“ neteisingai.

Po to ji bus paruošta naudojimui, o norėdami išlaikyti nepridegančias savybes – reguliariai tepkite ją po kiekvieno plovimo. Šis procesas pavers jūsų keptuvę nepakeičiamu pagalbininku!

keptuvė kepimui

Kaip pasirinkti aliejų nepridegančiam paviršiui sukurti?

Ne visi aliejai tinka šiam svarbiam procesui. Norėdami sukurti nepridegantį paviršių, rinkitės aliejus su aukštu dūmų tašku – rapsų, avokadų ar rafinuotą kokosų. Jie nedegs aukštoje temperatūroje ir užtikrins patikimą dangą.

O štai alyvuogių ar nerafinuotas kokosų aliejus su žemu dūmų tašku šiam tikslui netinka – jie gali pradėti rūkti ir gadinti keptuvės paviršių. Tinkamo aliejaus pasirinkimas – pirmasis žingsnis link idealios nepridegančios keptuvės!

Kaip prižiūrėti nepridegančias keptuves?

Kad jūsų keptuvė visada būtų puikios būklės, nepamirškite jos prižiūrėti po kiekvieno naudojimo. Po gaminimo leiskite keptuvei atvėsti ir plaukite ją rankomis šiltu vandeniu bei švelniu plovikliu.

Svarbu nenaudoti abrazyvių kempinių, kad nepažeistumėte dangos. Po plovimo kruopščiai išdžiovinkite keptuvę, o tada patepkite ją plonu aliejaus sluoksniu. Taip išsaugosite jos nepridegančias savybes ir pratęsite jos tarnavimo laiką ilgus metus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---