Ketvirtadienis, 23 sausio, 2025

Naujausi

Pabarstykite ant braškių: tai bus 100 kartų geriau už cukrų!

Braškių sezonas jau prasidėjo, todėl šiomis uogomis dauguma mūsų lepinasi kone kasdien. Braškės gana dažnai derinamos su cukrumi ar su plakta grietinėle.

Pasirodo, braškes galima valgyti ir su dar vienu populiariu prieskoniu.

Braškės su tokiu ingredientu – itin neįprastas derinys, tačiau mažai kas žino, kad šis ingredientas gali pagerinti šių sultingų uogų skonį.

Vietoj cukraus pabarstykite braškes druska.

Tai – iš tiesų puikus derinys.

Naudokite nedidelį kiekį druskos.

Dėl druskos braškės įgaus savitą, saldų skonį.

Panašų efektą gausite ir tada, jei druska pabarstysite arbūzą.

Vis dėlto, svarbu nepersistengti su druska, nes priešingu atveju bus pernelyg sūru.

Braškės su druska: su kuo jas derinti?

Sūdytos braškės puikiai tinka kaip garnyras prie biskvitų, pyragų ar ledų.

Iš tokių braškių taip pat galite pasigaminti skanų gaivų šerbetą.

Kartais sūdytos braškės dedamos ir į vaisių ar daržovių kokteilius.

Taip pat  tokios braškės gali būti dedamos į uogienę ar kompotą.

Galite išbandyti ir kitus prieskonius

Ar kada nors bandėte braškes pabarstyti juodaisiais pipirais?

Galbūt nustebsite, bet tai tikrai veikia.

Braškių ir juodųjų pipirų derinys atrodo gana neįprastas, bet jis yra tikrai puikus.

Jei pjaustytas braškes lengvai pagardinsite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jos įgaus intensyvesnį skonį ir aromatą.

Prieskoniais pagardintos braškės puikiai tinka daržovių salotų gardinimui.

Derinkite prieskoniais pabarstytas braškes su šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip pomidorai, paprikos, gražgarstės ar agurkai.

Prie braškių dera ir įvairūs sūriai.

Prieskoniais pagardintos braškės taip pat dera ir su lazdyno ar graikiniais riešutais.

Menkė ar kepenėlės su braškėmis – puiki idėja neįprastai vakarienei.

Toks patiekalas tikrai patiks visiems saldaus ir sūraus skonio mėgėjams.

Prie braškių puikiai dera ir aromatingos žolelės, tokios kaip čiobreliai, bazilikai, rozmarinai.

Smulkiai supjaustykite žoleles ir įmaišykite į vaisių salotas su braškėmis, arba naudokite jas braškių uogienės skoniui paįvairinti.

Braškės – vitaminų bomba

Braškės ne tik skanios, bet ir labai sveikos, todėl tikrai verta pasilepinti šiomis gardžiomis uogomis.

Braškėse gausu vitaminų, tokių kaip:

  • vitaminas A
  • B grupės vitaminai
  • vitaminas C
  • vitaminas E
  • vitaminas K

Be to, jose yra mineralų, tokių kaip fosforas, magnis, kalcis ir kalis.

Verta paminėti, kad braškėse yra itin mažai kalorijų.

Pasirodo, 100 g produkto yra tik 32 kcal.

Tai – puiki žinia visiems savo figūra besirūpinantiems žmonėms.

Be to, šioms sultingoms uogoms būdingas žemas glikemijos indeksas.

Braškėse taip pat yra vertingų skaidulų, kurios atlieka svarbų vaidmenį virškinimo sistemos veikloje.

Skaidulos apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir užkerta kelią viduriavimui.

Be to, skaidulos turi įtakos normaliam cukraus kiekio kraujyje palaikymui.

Kaip matote, braškes tikrai verta įtraukti į savo mitybos racioną.

Būkite sveiki!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---