Kiekvienas, kuris nuolat gamina maistą, puikiai žino, kaip greitai virtuvė gali tapti nešvari.
Riebalai dažnai išsitaško į visas puses, taip pat gali nusėsti ant durų ir stalviršio.
Žinoma, po gaminimo būtina nuvalyti paviršius, tačiau kartais to nepadarome.
Nieko keisto, kad pašalinti įsisenėjusius nešvarumus tikrai ne visada yra paprasta. Vis dėlto, tikrai nebūtina naudoti kenksmingus chemikalus iš parduotuvės, nes galite išbandyti tikrai veiksmingą naminę priemonę.
Jums reikės:
- 1 l vandens
- 1 valg. š. citrinos rūgšties
- 2 valg. š. acto
Paruošimas ir naudojimas:
Sumaišykite visus ingredientus, kad citrinų rūgštis ištirptų. Supilkite į buteliuką su purkštuvu.
Šia priemone išpurkškite virtuvės stalviršį ir nuvalykite sausu skudurėliu.
Šis valiklis puikiai išvalo net ir įsisenėjusius riebalus.
Visi paviršiai gražiai blizgės.
Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Visą procedūrą galite peržiūrėti prisegtame vaizdo įraše straipsnio pabaigoje.
Daugiau patarimų, kaip palaikyti virtuvės švarą
Jums reikės:
- 50 ml degtinės
- 50 ml acto
- 100 ml vandens
- 1 arb. š. skalbinių muilo arba ploviklio
Paruošimas ir naudojimas:
Į buteliuką su purkštuvu supilkite degtinę, actą ir vandenį.
Įberkite arbatinį šaukštelį skalbinių muilo arba įpilkite indų ploviklio.
Sukratykite ir užpurkškite ant nešvaraus paviršiaus.
Nušveiskite šepetėliu arba kempine.
Nuvalykite šluoste.
Šis preparatas puikiai tirpdo riebalus.
Dar viena gudrybė
Šis patarimas jums tikrai pravers valant labai nešvarų virtuvės stalą, kuris tiesiogine to žodžio prasme yra padengtas riebalais.
Nepatikėsite, kaip lengvai galite susidoroti su šia problema.
Jums reikės:
- 200-300 g kepimo sodos
- 3 valg. š. indų ploviklio arba skysto muilo
- 2 valg. š. aliejaus
- 60 ml acto
- 2 šviežiai išspaustų citrinų sulčių
Paruošimas ir naudojimas:
Sumaišykite visus ingredientus. Turite gauti skystą mišinį.
Užtepkite ant nešvarių paviršių.
Leiskite veikti 5 minutes.
Nuvalykite kempine.
Iš karto pastebėsite skirtumą.
Jei kampuose liko riebalų, juos galite pašalinti dantų krapštuku.
Štai ir viskas.
Sėkmės!