Pernai riešutų derlius buvo labai mažas. Visi riešutai buvo sugedę, todėl pernai visai jų neturėjome. Tačiau šiais metais mes turime tris dėžes ir atrodo, kad dar ne viską nuskynėm.
Rekomenduojama visiems, kuriems šiais metais pasisekė turėti riešutų!
Taip laikomi riešutai yra daug geresni, nei šaldyti – jie tikrai nesuges ir išliks tokie pat švieži net daugelį metų.
Ponia Anka Turzova patarė, kaip išlaikyti riešutus šviežius net keletą metų – jų neužšaldant.
Kaip laikyti riešutus, jų neužšąlant? Tai geriausias būdas!
Tereikia kruopščiai išlukštenti riešutus.
Tai atlikę, galite pradėti juos džiovinti.
Viskas, ką jums reikia padaryti, yra tiesiog įdėti riešutus į švarius stiklainius ir uždaryti juos, kaip tai darytumėte su įprasta uogiene – tik nieko nedėkite, jokio vandens ar marinato.
Dabar įdėkite stiklainius į didelį 80 laipsnių temperatūros įkaitintą garų puodą.
Pavirkite tik kelias minutes, kol dangtelis užsifiksuos ir viskas!
Taip laikomi riešutai neišsausės, nepelys ir išstovės spintelėje metų metus.
IŠVADA IR PATARIMAS: Norėdami, kad tikrai pavyktų ir būtumėte tikri, kad riešutai nesuges, įdėkite vieną lauro lapą. Taip pat galite naudoti tokį patį metodą džiovintiems grybams laikyti.