Šis receptas buvo išbandytas ir puikiai vartojamas metų metus. Įkvėpimą radau, naršydama „YouTube“ kanale, tačiau šis receptas ir jo redagavimas yra mano pačios.
Jums reikės:
- 4 apelsinų
- 1 citrinos
- 35 g citrinos rūgšties
- 1/2 kg cukraus (originaliame recepte buvo 1kg cukraus, bet man buvo labai saldu)
- Vandens
- Morkos
Gaminimo eiga:
- Sultys gali būti gaminamos iš vaisių ir su žievele arba be žievelės, galite nuspręsti pagal save ar pagal tai, ar turite ekologiškų vaisių, ar ne.
- Aš gaminau iš ekologiškų vaisių, todėl juos naudodavau ir su odele, bet vis tiek odelę gerai nuvalydavau.
- Morką nulupkite.
- Vaisius ir morkas supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 litro vandens, citrinos rūgštelės ir palikite 48 valandas pastovėti.
- Po dviejų dienų viską virkite apie 20 minučių.
- Tuo tarpu užvirkite 8 litrus vandens su 1/2 kg cukraus.
- Sumaišykite virtus apelsinus su citrina ir supilkite į virintą vandenį.
- Atvėsus, perkoškite, kad nebeliktų nereikalingo citrusinių vaisių minkštimo ir supilkite į švarius butelius.
- Dabar, į paruoštas sultis įmaišykite morkų sultis (aš sunaudojau dvi morkas).
- Turi gautis graži spalva.
- Iš viso gausis 9,5 litro puikių sulčių.
- Vaisius galite pakeisti pagal savo skonį ir tai, ką tuo metu turite namuose.
- Kitas sulčių variantas su mandarinais, jis yra taip pat puikus!
Skanaus!