Vyrai ir moterys, vyresni nei 60 metų, turėtų būti atsargesni dėl savo pasirenkamos mitybos.
Nuo maisto produktų pasirinkimo priklauso sveikatos būklė.
Reikėtų riboti gyvulinės kilmės riebalų, t. y. sočiųjų riebalų, kurie yra sunkiau virškinami, kiekį.
Tai labiausiai taikytina kiaulienai arba avienai. Šių rūšių mėsą reikėtų keisti į liesesnę, pavyzdžiui, kalakutieną, vištieną ar žuvį.
Marina Apletajeva, dietologė, apie tai papasakojo savo interviu metu.
Gydytoja atkreipė dėmesį, kad vyresnio amžiaus žmonės ir taip dažniau turi padidėjusį cukraus kiekį kraujyje.
Todėl iš mitybos raciono reikia pašalinti arba iki minimumo sumažinti saldumynų kiekį. Taip pat nereikėtų dėti cukraus į arbatą ar kavą.
Saldainius ir sausainius reikėtų keisti į vaisius. Juose yra ne tik cukraus, bet ir maistinių skaidulų bei vitaminų, kurie vyresnio amžiaus žmonėms svarbūs kraujagyslių sienelėms stiprinti.