Penktadienis, 24 sausio, 2025

Naujausi

Maisto produktai, kurių nerekomenduojama užšaldyti

Užšaldymas yra puikus būdas išsaugoti maisto produktus ateičiai. Tačiau ne visus maisto produktus galima veikti žema temperatūra. Kai kuriuos geriausia valgyti šviežius. Ko verčiau nedėti į šaldiklį?

Pienas ir pieno produktai

Jei planuojate išsaugoti pieną ateičiai, kad galėtumėte jį gerti ar įsipilti jo į kavą, užšaldymas nėra gera mintis. Taip pienas visiškai pakeis tekstūrą, taps nevienalytis ir purus.

Tačiau atšildytas pienas ir pieno produktai gali būti naudojami gaminant maistą, pavyzdžiui, ruošiant padažą. Tereikia juos atšildyti palaipsniui šaldytuve, o ne kambario temperatūroje. Priklausomai nuo indo dydžio, procesas gali trukti nuo poros valandų iki kelių dienų.

pienas

Paruoštas ir iškeptas valgis

Pagunda savaitei paruošti maisto iš anksto ir jį užšaldyti yra didelė, tačiau rezultatas gali jus nuvilti, ypač jei kepsite maistą džiūvėsėliuose. Atšildžius džiūvėsėlių pluta virsta negražia koše ir patiekalas bus sugadintas.

Žalios daržovės ir vaisiai

Tiesą sakant, dauguma daržovių ir vaisių nėra tinkami šaldyti. Šiai kategorijai daugiausia priskiriami produktai, kuriuose yra daug vandens: agurkai, bulvės, pomidorai, cukinijos, baklažanai, obuoliai, kriaušės ir kiti.

Žemoje temperatūroje jų viduje esantis skystis kristalizuojasi. Atšildžius šios daržovės ir vaisiai virsta nevalgomu vandeningu kokteiliu.

Virti ryžiai

Patikėkite, vargu, ar norėsite valgyti virtus ryžius, kurie buvo užšaldyti. Patiekalas tampa beskonis ir lipnus.

Paruošti makaronai

Kaip ir su ryžiais, makaronai yra visiškai netinkami ilgalaikiam laikymui šaldiklyje. Atšildę gausite šlapią tešlos pluoštą. Skamba baisiai, bet atrodo dar blogiau!

Padažai

Ypač patiekalai, kurių paruošimui naudojamas krakmolas ar miltai, taip pat padažai, pagaminti iš kiaušinių. Tokie sudėtingi valgiai tikrai bus suskaidyti į sluoksnius ir mažai tikėtina, kad juos pavyks grąžinti į vienalytę būseną.

Sūris

Tokios situacijos pasitaiko nedažnai, tačiau jei staiga nuspręsite kietojo sūrio perteklių sudėti į šaldiklį, sustokite! Atitirpintas produktas įgaus laisvą tekstūrą ir greitai pradės trupėti į gabalus.

Su minkštais sūriais gali kilti kitokia problema. Juose yra daug skysčio, kuris kristalizuojasi esant žemesnei nei nulio temperatūrai, todėl sūris praranda lygumą ir vienodumą.

Mėsa ir žuvis

Čia kalbama tik apie anksčiau atšildyto maisto pakartotinį užšaldymą. Ir esmė ne ta, kad šaldyta mėsa praranda didelį kiekį sulčių ir tampa sausa, o žuvies minkštimas tampa purus. Toks pakartotinis užšaldymas gali kainuoti jums sveikatą.

Konservai

Čia viskas labai paprasta. Vanduo virsta ledu, jo tūris didėja. Dėl to skardinė gali deformuotis ir net sprogti. Valymas užtruks ilgai!

Alkoholis

Su stipriais alkoholio gėrimais (degtine, viskiu, romu ir kt.) neturėtų kilti problemų. Tačiau tokiuose gėrimuose kaip alus, šampanas ir vynas yra daug daugiau vandens nei alkoholio. „Lengvas“ alkoholis – kaip ir konservai – negali būti užšaldytas!

Paisykite patarimų, kad vėliau netektų gailėtis!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnulis mažėja, Merkurijus mažėja: mokslininkai atsakė, ar keičiasi Žemė

Saulės sistemos objektai mažėja dėl vidinių sluoksnių vėsimo.Mokslininkai pastebėjo, kad kai kurios Saulės sistemos planetos, taip pat ir už jos ribų esantys dangaus kūnai,...

Ketvirtadienio Horoskopas (Sausio 24 d.): Gilaus emocinio prabudimo laukia keturi zodiako ženklai!

Pavargote nuo spėlionių ir reikia dangiškos vadovybės? Šiandienos horoskopas gali būti raktas į jūsų tikrojo potencialo atrakinimą! 🌟 Atraskite savo dienos prognozes čia. ♒ Vandenis...
---