Atsitiktinai 1940-aisiais išrastos mikrobangų krosnelės dabar yra vienas iš svarbiausių įrenginių mūsų virtuvėse. Nors šio prietaiso paskirtis yra pašildyti maistą, reikėtų vengti į jį dėti tam tikrų rūšių produktus.
Virti kiaušiniai
mėsa su kiaušinių įdaru" width="800" height="533" />
Kai virti kiaušiniai kaitinami mikrobangų krosnelėje, garų sukurtos vandens molekulės padidina slėgį ir gali sprogti įrenginyje.
Morkos
Jei virtos morkos nėra visiškai nuluptos, žievelėje esantys mineralai gali pakenkti mikrobangų krosnelei.
Dešrelės ir kiti perdirbti maisto produktai
Perdirbtuose maisto produktuose yra daug cheminių medžiagų, druskos ir konservantų, kurių neigiama įtaka mikrobangų krosnelėje gali tik sustiprėti, ir jie padidins širdies bei kraujagyslių ligų riziką. Todėl tokio tipo maistą reikia kaitinti keptuvėje.
Vanduo
Šildyti vandenį mikrobangų krosnelėje gali būti paprasčiausias būdas tai padaryti, tačiau dažnai pasitaiko nudegimų, nes vanduo ten perkaista. Pernelyg karštas vanduo taip pat gali sukelti sprogimą.
Pipirai
Juose yra didelis kapsicino kiekis, dėl kurio galimi nudegimai. Būkite atsargus, jei jūsų pipirai mikrobangų krosnelė skleidžia dūmus ir pradeda degti. Jie gali sudirginti odą.
Vištiena
Žalios vištienos šildymas mikrobangų krosnelėje skatina bakterijų dauginimąsi. Tas pats gali nutikti ir su kitomis žalios mėsos rūšimis, todėl geriau apdorokite mėsą keptuvėje ar orkaitėje.
Pomidorai ir pomidorų padažas
Kaip ir virti kiaušiniai, pomidorai gali sprogti, jei ilgą laiką yra kaitinami mikrobangų krosnelėje. Taip yra todėl, kad pomidoruose esantis skystis užverda ir sprogsta.
Ar iš vis naudojatės mikrobangų krosnele?