Kiaušiniai yra populiarus ir daugelio mėgstamas produktas, tačiau jie dažnai vartojami kartu su kitais maisto produktais. Todėl svarbu išsiaiškinti, kokie deriniai neturėtų būti daromi, kad nepakenktų jūsų organizmui.
Kokių maisto produktų negalima vartoti kartu su kiaušiniais?
Riebių žuvų rūšių
Daugelis tikriausiai puikiai žino, kad daugelyje restoranų siūlomi išskirtiniai pusryčiai: klasikinė kiaušinienė kartu su jūros žuvimi.
Toks patiekalas atrodo skanus ir ištaigingas.
Tačiau mažai kas žino, kad žuvyje esantys B grupės vitaminai neįsisavinami, kai šie produktai derinami su vištų kiaušiniais.
Bulvių
Pirmiausia verta paminėti, kad patiekalai, į kurių sudėtį vienu metu įeina bulvės ir kiaušiniai, yra itin sunkiai įsisavinami ir kaloringi.
Tačiau tai nėra pagrindinis jų keliamas pavojus.
Tiesa ta, kad bulvės neleidžia pasisavinti geležies ir kalcio, kurių yra kiaušiniuose.
Vaisių
Jei dėl kokių nors priežasčių per pusryčius valgote vaisius su kiaušiniais, tokio įpročio vertėtų atsisakyti. Toks maisto derinys gali būti pernelyg didelis iššūkis virškinamojo trakto organams.
Sūrio ir mėsos
Daugelis žmonių mėgsta vartoti kiaušinienę kartu su tarkuotu sūriu ir kepta šonine. Tai tikriausiai vienas žalingiausių pusryčių pasirinkimų.
Ekspertai mano, kad toks produktų derinys per daug apsunkina skrandžio veiklą. Be to, toks maistas gali sukelti nepageidautiną svorio prieaugį.