Visi žmonės, kurie susiduria su diabetu, turėtų atsakingiau rinktis maistą savo pusryčiams. Pasirinkę tinkamą mitybos racioną, galėsite sumažinti gliukozės kiekį kraujyje.
Apie tai plačiau pranešė Britų Kolumbijos universiteto mokslininkai.
Žurnalas „American Journal of Clinical Nutrition“ apie tai paskelbė atitinkamą publikaciją.
Kaip išsiaiškino ekspertai, dėl mažai angliavandenių turinčios dietos gliukozės kiekis po valgio gali sumažėti net 74 procentais.
Be to, tokia dieta leidžia sumažinti glikemijos nepastovumą palyginus su standartiniais mažai riebalų turinčiais pusryčiais.
Todėl medikai rekomenduoja į rytinį valgį įtraukti nedidelį kiekį angliavandenių.
Patartina visiškai atsisakyti saldumynų ir miltų.
Reikėtų daugiau dėmesio skirti baltyminiam maistui, sveikiems riebalams ir šviežiems vaisiams bei daržovėms.