Antradienis, 21 sausio, 2025

Naujausi

Kokie maisto produktai yra puikūs jodo šaltiniai: gydytojai įvardijo geriausius pasirinkimo variantus

Jodas yra esminis skydliaukės „kuras“, kuris padeda organizuoti tinkamą hormoninio skydliaukės fono veikimą. Jodo trūkumo pasekmės gali būti labai rimtos. Dėl jo trūkumo atsiranda persivalgymas, širdies problemos, virškinamojo trakto sutrikimai.

KOKIE MAISTO PRODUKTAI YRA GERIAUSI JODO ŠALTINIAI

Žuvis

Jei norite būti tikri, kad suvartojate kasdienę jodo normą, turėtumėte atkreipti dėmesį tik į jūros gėrybes.

Upėtakio <a style=užkandis" width="800" height="423" />

Ypač daug jodo turi lašiša, tunas, jūros ešerys, rausvoji lašiša, menkė ir plekšnė.

Jūros dumbliai

Ekspertai rekomenduoja įtraukti šį sveiką ir nebrangų produktą į įprastą mitybą, kad pagerintumėte savo sveikatą. Vos viena porcija jūros dumblių gali suteikti reikiamą jodo kiekį visai dienai.

Tai taip pat puikus B, E, H, K vitaminų, kalio, magnio ir geležies šaltinis.

Kalmarai

Šios rūšies jūros gėrybės taip pat yra labai sveikos, todėl jas verta valgyti žmonėms, kurie nori ilgai gyventi.

Viena kalmarų porcija nesunkiai patenkins visos dienos jodo poreikį. Produkte taip pat yra daug vitaminų ir mineralų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---