Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

Kodėl vištiena gaunasi sausa: kokias 3 klaidas daro šeimininkės?

Daugelis šeimininkų dažnai nemėgsta namuose kepti vištos vien todėl, kad mėsa gaunasi sausa. Tokį patiekalą valgyti sunku, nors jis gali atrodyti labai gardžiai. Tačiau vištienai, nepaisant iš pažiūros paruošimo paprastumo, reikia ypatingos priežiūros. Užtenka padaryti tik keletą klaidų ir paukštiena gaunasi per sausa.

Kokių klaidų reikia nedaryti?

Nepamirškite druskos

Kai kurie virėjai bijo dėti druskos, nes ji tariamai atima iš mėsos drėgmę ir sultingumą. Tačiau be druskos kokybiška vištiena nesigaus.

Patyrę virėjai rado nuostabų gaminimo būdą, kurio dėka vištiena išeina sultinga ir skani. Vandenyje reikia ištirpinti šaukštą druskos ir pusvalandžiui įdėti vištieną į gautą tirpalą. Taip gausis tobulas patiekalas.

Marinato svarba

Nė vienas nepamirš marinuoti avienos, kiaulienos ar jautienos, tačiau vištiena dažnai lieka be šio svarbaus žingsnio. Dėl to paukštiena gaunasi sausa ir ne tokia, kokia galėtų būti. Todėl nepamirškite vištienos pamerkti į marinatą bent pusvalandžiui.

Neteisingas temperatūros pasirinkimas

Jei pasirinksite 200 laipsnių ir aukštesnę temperatūrą, tuomet apie sultingą vištieną net nesvajokite. Taip, tokiu būdu plutelė tikrai atsiras, bet pati mėsa taps sausa. Todėl stenkitės apsiriboti 180 laipsnių temperatūra. To pakanka tobulai vištienai iškepti. Jei norite, kepimo pabaigoje 10 minučių galite įjungti skrudinimo funkciją savo orkaitėje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sėkmingiausias mėnuo 2025 metais kiekvienam Zodiako ženklui

Avinas — 2025 m. vasaris Jūsų sėkmingiausias mėnuo bus vasaris. Žvaigždės suteiks jums energijos įgyvendinti ambicingiausius planus, o kliūtys tarsi išnyks, palikdamos vietos sėkmei. Klausykitės...

Skalbiniai po skalbimo skleidžia nemalonų kvapą? Šis triukas padės iš karto ir nieko nekainuos!

Ar jums pažįstama situacija, kai ką tik išskalbtų skalbinių kvapas neprimena gaivumo, o verčiau kelia nusivylimą? Tai yra dažna problema, su kuria susiduria daugelis...
---