Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Kodėl verta trinti česnaką ant lėkštės? Naudingi kulinarijos triukai, kuriuos pamirštame!

Kiekviena namų šeimininkė turi savo kulinarijos gudrybių. Tie, kurie labai palengvina gyvenimą virtuvėje ir lemia sėkmingą virimą. Dar kartą norime pasidalinti naudingais patarimais. Jūs tikrai sužinosite ką nors naujo, arba priminsite, ką jau žinojote. Kai kurie kulinarijos triukai yra tokie paprasti..

 

Pasinaudokite jomis, naudokitės jais ir net tada, kai ruošiate paprastus patiekalu. Tuo pačiu metu galite sutaupyti laiko, pinigų ir pastangų.

14 gudrybių iš virėjo

  • Riešutai, pavyzdžiui, migdolai, lengviau nulupami, jei jie pirmą kartą panardinami į verdantį vandenį minutę ar dvi, o po to – šaltame vandenyje.
Kulinarijos triukai: naudingi <a style=
patarimai lengvesnei maisto gamybai" width="700" height="576" /> Kulinarijos triukai: naudingi patarimai lengvesnei maisto gamybai
  • Kai manote, kad virimo metu sriuba sūri, įdėkite grūdus (pvz., Ryžius) į marle ir panardinkite jį į puodą. Tai pašalins druskos perteklių nuo pirmojo kurso.
  • Norite suteikti patiekalui lengvo česnako skonio? Tiesiog ištrinkite lėkštę česnako skiltele. Patiekalas nebus aštrus, bet nuostabiai kvepės česnaku.

 

  • Taigi, kad virto kiaušinio trynys nesmulkintų griežinėliais ir neliptų per daug prie peilio ašmenų, pirmiausia nuplaukite peilį po šaltu vandeniu.

 

  • Kad kepenys taptų minkštos (kiaulienos, jautienos, vištienos), druskos jį ruošiant.
  • Alus labai gerai naudojamas ruošiant mėsos ir daržovių patiekalus. Pavyzdžiui, svaiginantis gėrimas, sumaišytas su sojos padažu, būtų puikus kiaulienos, jautienos arba ėrienos marinatas.
Kulinarijos triukai: naudingi patarimai lengvesnei maisto gamybai
Kulinarijos triukai: naudingi patarimai lengvesnei maisto gamybai
  • Norėdami gauti puikią grietinę, įpilkite kiaušinių baltymus.
  • Taigi, kad virdamos pupelės nepatamsėtų, tiesiog neuždenkite dangčiu virimo metu.

 

  • Kad sultinys būtų skaidrus, įkaitant virkite, įdėkite ledo kubelį, tuomet skystis virinamas.
Kulinarijos triukai: naudingi patarimai lengvesnei maisto gamybai
Kulinarijos triukai: naudingi patarimai lengvesnei maisto gamybai
  • Jautienos marinavimas majoneze mažiausiai pusvalandį prieš virimą , pavers mėsa gana minkštą. Norėdami pagerinti skonį, majonezą su garstyčiomis galite maišyti su marinatu.

 

  • Verdant „vidutinio amžiaus“ mėsą, į sultinį įdėkite nuplautą bananų žievelę. Tai suteiks mėsai minkštumą.

 

  • Ruošdami kavą įdėkite žiupsnelį druskos. Dėl to gėrimo skonis taps ryškesnis.
  • Jei norite, kad bulvės verdant nesutrūkinėtų, į puodą su vandeniu įberkite žiupsnelį druskos net prieš sudėdami bulves. Tai padės išlaikyti jų formą ir neleis odelėms suskilti. Taip pat, jei verdant bulves pridėsite kelis lauro lapus, jos įgaus malonų skonį ir aromatą.

 

  • Kad ryžiai būtų birūs ir nesuliptų, virimo metu į vandenį įpilkite kelis lašus citrinos sulčių arba šlakelį aliejaus. Tai ne tik pagerins tekstūrą, bet ir suteiks ryžiams lengvą, gaivų aromatą. Šis triukas ypač naudingas, kai gaminate plovą ar kitus ryžių patiekalus.

 

Prisiminkite, užsirašykite ir dar geriau išsaugokite naudingas virtuvės paslaptis. Ir visais būdais pasidalinkite su draugais socialiniuose tinkluose!

Nuotraukų šaltinis: @Canva, @Printerest

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---