Norint išlaikyti sveiką širdį, reikia ne tik laikytis sveiko gyvenimo būdo, bet ir tinkamai maitintis. Tinkamai parinkta dieta sumažina tikimybę, kad žmogų ištiks širdies priepuolis, insultas ar kitos problemos. Kardiologė Nana Pogosova interviu metu išvardijo mitybos taisykles, kurių reikia laikytis norint išvengti šių baisių ligų. Pirmiausia ji pažymėjo, kad būtina savo kasdieniniame valgiaraštyje sumažinti cukraus kiekį. Vis tik apie 80 proc. diabetu sergančių pacientų miršta dėl širdies sutrikimų.
Iš valgiaraščio taip pat reikėtų išbraukti sočiuosius riebalus. Tačiau žuvį ir žuvies konservus reikėtų įtraukti į mitybos racioną. Pavyzdžiui, galite paruošti salotų iš žuvies, žalumynų ir daržovių, pagardindami viską augaliniu aliejumi arba neriebiu jogurtu. Taip pat reikėtų į racioną įtraukti daržoves ir vaisius. Kasdien reikėtų suvalgyti apie 500 g šių svarbių žmogaus organizmui produktų. Taip pat svarbūs grūdiniai produktai ir viso grūdo duona.
Be to, kad širdis tinkamai veiktų, gydytoja pridūrė, jog reikia valgyti pakankamai nemažai baltymų – gyvulinės (liesos mėsos ar paukštienos) arba augalinės kilmės (ankštinių daržovių).