Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Visos karamelės gaminimo gudrybės: pagrindinė paslaptis slypi induose

Tortai ir keksiukai su karameliniu įdaru yra nepaprastai skanūs, bet ne mažiau sudėtingai paruošiami desertai.

Vis dėlto, žinodami karamelės gaminimo proceso subtilybes, galite visa tai supaprastinti.

  1. Indai

Pirmoji ir, ko gero, svarbiausia paslaptis – karamelei virti naudojami indai. Kad turinys nepriliptų ir tolygiai išvirtų, turėtumėte naudoti indus su storu dugnu ir sienelėmis.

  1. Sirupas

Daugelis šeimininkių daro klaidą jau ruošdamos būsimos karamelės pagrindą – sirupą. Norint pagaminti sirupą, reikia sumaišyti cukrų ir vandenį, ir padėti ant viryklės. Atminkite: nereikia maišyti sirupo, kol jis užvirs, kad karamelėje neliktų cukraus gumulėlių.

  1. Kremas

Kai sirupas bus paruoštas, reikia įmaišyti grietinėlę. Karamelei tinka riebi grietinėlė, tačiau ji turi būti karšta, nes kitu atveju karamelę gali sutraukti.

  1. Sviestas

Rinkdamiesi karamelės ingredientus, pirkite tik geros kokybės produktus: jei saldus mišinys susisluoksniavo į dvi dalis, tai reiškia, kad naudotas sviestas buvo pagamintas iš augalinių riebalų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---