Jei norite pagaminti tikrai skanų marinatą pomidorams, naudinga žinoti kelis dalykus. Visų pirma, labai svarbu teisingai apskaičiuoti komponentų proporcijas. Jei jūsų skaičiavimai bus klaidingi, pomidorai gali būti nepakankamai skanūs ar ilgai neišsilaikyti. Taip pat labai svarbu pasirinkti tinkamus ingredientus. Taigi, kokius ingredientus rekomenduojama rinktis pomidorų marinato ruošimui?
Cukrus ir druska
Marinuojant pomidorus tiesiog neįmanoma apsieiti be šių ingredientų, tačiau labai svarbu pasirinkti tinkamą cukraus ir druskos kiekį.
Patyrusios šeimininkės kiekvienam litrui marinato naudoja po didelį šaukštą cukraus ir dvigubai daugiau druskos.
Actas
Šis komponentas ne tik užtikrina ilgesnį pomidorų galiojimo terminą, bet taip pat suteikia daržovėms ryškesnį ir įdomesnį skonį. Vienam litrui marinato reikia naudoti ne daugiau kaip 30 ml acto.
Tokį acto kiekį galima drąsiai vadinti idealiu.
Priedai
Tobulo marinato neįmanoma paruošti be papildomų ingredientų. Geriausia naudoti pipirų žirnelius, gvazdikėlius ir garstyčias.
Taip pat galite įdėti lauro lapų ir bet kokių žalumynų.