Teigiama, kad atsarga gėdos nedaro, todėl pasielgsite tikrai protingai, jei nuspręsite pasirūpinti miltų atsargomis. Nors dauguma mūsų yra pratę naudoti kvietinius miltus, tačiau juos galima pakeisti grikių, avižų, kukurūzų ar ryžių miltais. Gali atrodyti, kad tai reikalauja pernelyg didelių pastangų, tačiau įsitikinsite, kad taip nėra. Viskas yra gana paprasta: tereikia vadovautis žemiau pateiktomis instrukcijomis.
Kaip namų sąlygomis pasigaminti miltų?
Tiesą sakant, tam nereikia jokios specialios įrangos ar įgūdžių. Viskas, ko jums reikia, yra kokteilinė arba kavamalė. Žinoma, taip pat prireiks ir šiek tiek laiko. Priklausomai nuo pasirinktų grūdų, veiksmų seka gali kiek skirtis, todėl netrukus apie tai papasakosime.
Grikių miltai
Pirmiausia grikiai turi būti kruopščiai nuplaunami, o tada išdžiovinami ant rankšluosčio, kad neliktų drėgmės pertekliaus. Tada javus reikia supilti į keptuvę ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies. Galiausiai suberkite grikius į kokteilinę ar kavamalę ir sumalkite. Paruoštų miltų galiojimo trukmė bus tokia pati kaip ir grikių.
Kukurūzų miltai
Pakanka išdžiovinti kukurūzus, ir tuomet galėsite juos sumalti. Paruoštus miltus svarbu persijoti per smulkų sietelį. Jei reikia, miltus galite dar kartą permalti.
Avižiniai miltai
Pagrindinis avižinių miltų privalumas yra tai, kad juos galima gaminti ne tik iš grūdų, bet ir iš avižinių dribsnių. Antruoju atveju paruošti miltus bus daug lengviau ir greičiau. Proceso esmė yra ta pati, galite naudoti kavamalę arba kokteilinę.
Ryžių miltai
Ryžius, kaip ir grikius, reikia gerai nuplauti, geriausia net kelis kartus. Kruopščiai išdžiovinkite ryžius, sumalkite, suberkite į keptuvę ir gerai džiovinkite, kol miltai taps pakankamai birūs.
Kaip matote, gaminti miltus namuose yra labai paprasta. Nereikėtų pamiršti, kad šių rūšių miltai yra daug naudingesni nei įprasti kvietiniai miltai, todėl šių produktų vartojimas gali tapti nauju jūsų sveiku įpročiu.