Pasigaminkite ir jūs!
Žalumynus ir rūgštynes galima užkonservuoti su druska stiklainiuose, tačiau šis metodas nėra patogus, nes jums reikės daug vietos indeliams sandėliuoti, o porcijų užšaldymas padės sutaupyti vietos ir gauti daug daugiau ruošinių žiemai. Siūlome 3 patikrintus rūgštynių užšaldymo būdus.
- Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes, petražoles, krapus ir svogūnų laiškus.
Rūgštynių lapus supjaustykite ne per daug smulkiai, tik į gabalėlius, o žalumynus supjaustykite smulkiai.
Įdėkite rūgštynes į silikonines keksiukų formas, suspauskite ir užpilkite vėsiu, virintu vandeniu. Viską sudėkite į šaldiklį. Kai tik užšals, išimkite užšalusius žalumynus iš formos ir sudėkite į maišelį.
- Susmulkinkite žalumynus ir rūgštynes.
Viską sudėkite į šaldymo maišelius, pašalinkite orą, uždarykite maišelį ir užšaldykite.
- Susmulkinkite visus žalumynus, taip pat galite pridėti ir tarkuotų morkų. Tokį atšildytą ruošinį galėsite naudotis sriuboms, kepimui arba tiesiog pridėti į daržovių mišinį.