Netinkami mitybos įpročiai neigiamai veikia žarnyną, todėl kenčia ir visas organizmas.
Būtent dėl šios priežasties į savo mitybą turėtumėte įtraukti sveikų maisto produktų, kurie gali susidoroti su šia problema.
Apie tai išsamiau papasakojo mitybos specialistė Anastasija Efimova.
Ji įvardijo maisto produktus, kuriuos reikėtų įtraukti į valgiaraštį.
Pagrindiniai jų yra linų sėmenys, avižos, kefyras, brokoliai ir žalioji arbata.
Ji išsamiau papasakojo apie kiekvieną produktą.
Pavyzdžiui, brokoliai, briuseliniai ir baltagūžiai kopūstai padeda palaikyti žarnyno florą ir imunitetą. Kalbant apie kefyrą, šis gėrimas yra probiotinis ir gerina žarnyno sveikatą.
Stiprių antioksidantų galima rasti žaliojoje arbatoje.
Avižos padeda vystytis žarnyno sveikatai naudingoms bakterijoms, taip pat mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir užkerta kelią diabetui. Be to, produkte gausu vitaminų.
Linų sėmenys normalizuoja virškinimą ir teigiamai veikia cholesterolio kiekį kraujyje.