Kai kurie maisto produktai yra labai vertingi maistinių medžiagų šaltiniai, tačiau tuomet, jei šie produktai yra netinkamai paruošiami, didžioji dalis naudingųjų medžiagų gali žūti.
Taip gali nutikti ir tada, kai valgome česnakus.
Jei norite, kad organizmas įsisavintų visas naudingąsias česnakuose esančias medžiagas, naudinga žinoti, kaip tinkamai juos valgyti.
Česnakai puikiai tinka mėsos marinavimui, daržovių patiekalų, salotų ar sriubų ruošimui.
Ši prieskoninė daržovė suteikia patiekalams malonų skonį ir aromatą.
Vis dėlto, gana dažnai česnakai yra vartojamas netinkamai, ir būtent todėl organizmas neįsisavina naudingų šios prieskoninės daržovės medžiagų.
Mitybos specialistas dr. Bartek Kulczyński, kuris „YouTube“ kanale pasakoja apie sveiką mitybą, viename iš epizodų paaiškino, kaip svarbu tinkamai paruošti česnakus prieš juos vartojant.
Nepakanka vien tik suvalgyti susmulkintus česnakų gabalėlius.
Česnake esantis alicinas, pasižymintis antibakterinėmis, antivirusinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis, pradeda veikti tik tada, kai česnakas yra labai smulkiai susmulkintas arba sutraiškytas.
Kaip paruošti česnakus prieš vartojimą?
Prieš vartojimą česnakus reikia labai smulkiai supjaustyti arba išspausti.
Jei česnakus kepate keptuvėje, tą darykite tik labai trumpai.
Česnakai greitai dega, praranda skonį ir kvapą, todėl kepti keptuvėje juos reikėtų kiek įmanoma trumpiau.
Jei norite įsisavinti visas gerąsias česnakų savybes, labai svarbu kuo smulkiau supjaustyti ar sutraiškyti.
Česnakai yra galingas natūralus antibiotikas.
Nedaug žmonių žino, kad česnakuose esančios medžiagos organizme veikia net 24 valandas po suvartojimo.
Jos pašalina bakterijas ir padeda organizmui atsikratyti toksinų.
Tai užtikrina geresnį vidaus organų veikimą ir netgi padeda gydyti kai kurias ligas.
Taip paruošti česnakai išlaikys visas naudingąsias savybes
Taip paruošti česnakai yra aštraus kvapo ir skonio, tačiau išlaiko gydomąsias savybes.
Kepkite česnakus orkaitėje su odele.
Jei taip paruoštus česnakus valgysite kas 2-3 dienas, būsite maloniai nustebinti, kokį poveikį tai turės jūsų sveikatai!
Su odele kepti česnakai gali:
– ženkliai sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje
– išvalyti arterijas
– padėti atsikratyti kraujospūdžio problemų
– padėti atsikratyti skrandžio problemų ir antsvorio
Taip paruošti česnakai yra labai naudingi sergant cukriniu diabetu.
Kepti česnakai turi didelę maistinę vertę, padeda sustiprinti imunitetą ir mažina nuovargį.
Taip paruoštus česnakus taip pat galima valgyti ir besilaikant dietos.
Jei norite pagreitinti medžiagų apykaitą, pakanka kas dvi dienas suvalgyti 6 skilteles česnakų.
Vartodami česnakus nepamirškite gerti pakankamai skysčių!
Būkite sveiki!