Užsirašykite!
Išsirinkti ananasą yra daug lengviau, nei atrodo. Visi brandumo ženklai pažodžiui „užrašyti“ ant paties vaisiaus – tereikia į juos atkreipti dėmesį ir į juos atsižvelgti perkant.
Parduotuvėje apverskite ananasą ir atidžiai apžiūrėkite dalį, ant kurios jis stovi, ir ant kurios kadaise buvo prisitvirtinęs prie lapų stiebo. Kairėje pusėje esantis ananasas (nuotrauka viršuje) yra subrendęs, nes šaknis išdžiūvo ir parudavo, o plotas aplink jį rusvai geltonas. Dešinėje pusėje esančiame ananase šaknis vis dar šviežia, o plotas aplink ją yra žalsvai geltonas. Tai reiškia, kad ananasas dar nėra prinokęs. Galite palikti 2 savaites tamsioje vietoje, tada jis prinoks, tačiau jei norite brandžių vaisių jau dabar, tada žalsvas ananasas nėra geriausias pasirinkimas.
Antrasis ananaso brandos požymis yra jo bendra spalva. Atkreipkite dėmesį į žemiau esančią nuotrauką: ananasas kairėje yra gana rusvai geltonos spalvos, palyginti su dešinėje esančiu ananasu – jis yra žalsvesnis, atrodo net neprinokęs. Remiantis dviem paprastais ženklais, parduotuvėje galite lengvai ir paprastai pasirinkti prinokusį ananasą!
Norėdami daugiau sužinoti informacijos apie tai, kaip pasirinkti saldų ananasą ir atskirti jį nuo rūgštaus, žiūrėkite žemiau esantį vaizdo įrašą: